Meillä on ilo olla mukana tukemassa Taitaja 2023-kilpailua. Ammattiosaajilla on suuri arvo Millog-yhtiöissä, sillä sadat asentajat ja logistiikkapuolen osaajat luovat pohjan kunnossapitotoiminnallemme.
Millog-yhtiöperhe on tänä vuonna yksi Taitaja 2023 -kilpailun pääyhteistyökumppaneista. Vuosittain järjestettävässä kansallisessa Taitaja-kilpailussa ammattiin opiskelevat nuoret kisaavat SM-mitaleista ammatillisiin perustutkintoihin perustuvissa lajeissa. Tänä vuonna kilpailun finaalisarja huipentuu Espoossa 8.–11. toukokuuta ja myös Millogin yhtiöperhe on mukana tapahtumassa!
Henkilöstöpäällikkö Minna Hyrylän mukaan Taitaja-kilpailun yhteistyökumppanuudella Millog-yhtiöperhe haluaa osoittaa tukeaan suomalaiselle ammatilliselle koulutukselle.
– Suomen huoltovarmuus tarvitsee ammattiosaajia nyt ja tulevaisuudessa. Ammatillisella koulutuksella on valtava merkitys suomalaiselle elinkeinoelämälle, ja myös meillä Millog-yhtiöissä tekeminen pohjautuu ammatilliselle osaamiselle. Meillä työskentelee satoja ammattitutkinnon suorittaneita, kuten lukuisia asentajia, hitsaajia, koneistajia ja logistiikkapuolen osaajia, Hyrylä sanoo.
Puolustusvoimien strategisena kumppanina Millog on merkityksellinen osa Suomen maanpuolustuksen kokonaisuutta. Kumppanuus tässä laajuudessaan on kansainvälisestikin harvinainen yhteistyömalli, joka muodostaa milloglaisille ainutlaatuisen toimintaympäristön. Työtä tehdään tiiviisti Puolustusvoimien kanssa huomioiden poikkeusolojen vaatimukset. Tänä päivänä Millog palvelee yhdessä tytäryhtiöiden Millog Marine & Powerin ja Senopin kanssa laajasti myös muita viranomaisia sekä yrityksiä, joiden toiminnan jatkuminen häiriöttä on tärkeää koko yhteiskunnalle.
Osaajia tarvitaan
Millogin yhtiöperheen toiminnan kivijalka on ammattitaitoinen henkilöstö. Tällä hetkellä Millog-yhtiöissä työskentelee yli 1200 ammattilaisen monialainen tiimi, jonka tietotaito edustaa Suomen ehdotonta kärkeä.
Viime vuosina huoli osaajien riittävästä määrästä on puhuttanut teknologiateollisuudessa. Eläköitymisistä ja toimialan kasvusta johtuen uusia työntekijöitä tarvitaan tulevien kymmenen vuoden aikana arviolta 130 000, ja noin 50 000 tästä määrästä tulee ammatillisesta koulutustaustasta. Hyrylän mukaan Millogin yhtiöperheessä seurataan jatkuvasti osaamisen tilannetta ja kehitetään toimintaa tarpeiden mukaan. Millogin toimialan marginaalisuus tuottaa kuitenkin myös omat haasteensa osaajatarpeeseen.
– Koulutus antaa tärkeän ja hyvän pohjan meillä työskentelyyn, mutta koska työskentelemme erityisen kaluston ja järjestelmien parissa, meillä on paljon sellaista tekemistä, mitä voidaan oppia vain näitä töitä tekemällä. Meillä panostetaankin hyvään ja perusteelliseen perehdytykseen ja erilaisten ura- ja kouluttautumismahdollisuuksiemme kautta tuemme työntekijöitämme osaamisen kehittämisessä.
Oppilaitosyhteistyöllä tukea kouluttautumiselle
Hyrylän mukaan Millog-yhtiöperhe tekee yhteistyötä niin oppilaitosten kuin opiskelija- ja ainejärjestöjen kanssa tukeakseen uusien osaajien saamista alalle. Milloglaiset pyörivät myös ahkerasti oppilaitosten rekrytointi- ja työelämätapahtumissa kertomassa uramahdollisuuksista ja työskentelystä Millog-yhtiöissä.
– Haluamme olla mukana tekemässä puolustusteollisuudesta houkuttelevaa erilaisille ammattilaisille ja tukemassa alalle kouluttautumista sekä tarjoamassa työpaikkoja uransa alkupuolella oleville kunnossapidon osaajille. Yhteistyömme oppilaitosten kanssa eri puolilla Suomea sekä harjoittelu– ja kesätyöpaikkojen tarjoaminen ovat osa toimintaa, jolla myötävaikutamme siihen, etteivät alan osaajat lopu tulevaisuudessakaan ja Suomen huoltovarmuus pysyy turvattuna jatkossakin, Hyrylä sanoo.
Tervetuloa tapaamaan Millog-yhtiöiden työntekijöitä Taitaja 2023-tapahtumaan 8.–11.5.2023 Tapiolan urheilupuiston tapahtuma-alueelle ja kuulemaan lisää monipuolisista uramahdollisuuksista, joita yhtiöperheemme tarjoaa ammattiosaajille!