Kesätöissä Millogilla: Asentajan kesä kului mielenkiintoisen kaluston ja laitteiston parissa

Antti Rajala (vas.) ja Leevi Puurunen työskentelivät Millogilla asentajina kesällä 2022.

Ajoneuvoasentajaksi kouluttautuva Antti Rajala ja sähköasentajaksi kouluttautuva Leevi Puurunen kertovat kokemuksiaan kesätöistään Millogilla.

Millog tarjoaa kesäisin monille harjoittelijoille sekä ammatti- ja korkeakouluopiskelijoille kannustavan ja turvallisen ensikosketuksen työelämään. Meille on tärkeää, että nuoret viihtyvät työssään ja pääsevät kehittämään osaamistaan. Koska haluamme, että kesätyöstä jää mahdollisimman hyvät muistot, olemme myös mukana Oikotie Työpaikkojen Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa.

Voimme iloksemme todeta, että nuorten mukaan Millog on hyvä työpaikka. Kesän 2022 kesätyöntekijöistä 100 prosenttia suositteli Millogia työnantajana kesän päätteeksi tehdyssä palautekyselyssä. Nuoret kokivat, että kesän työtehtävät olivat monipuolisia ja työ vaihtelevaa. Millogin henkilöstöä kuvailtiin muun muassa ystävällisiksi, reiluiksi, avuliaiksi, kannustaviksi ja tasavertaisesti kohteleviksi.

Suurin osa toisen asteen kesätyö- ja harjoittelupaikoistamme liittyy tyypillisesti asentajakoulutukseen, logistiikkaan tai koneistukseen. Pyysimme kahta kesällä 2022 asentajan työskennellyttä nuorta kertomaan kokemuksistaan.

Ainutlaatuinen kalusto houkutteli ajoneuvoasentajan töihin

Antti Rajalan, 18, kesä kului Pohjois-Suomessa sijaitsevalla toimipaikalla ajoneuvoasentajan tehtävissä. Ajoneuvoasentajaksi Rovaniemellä kouluttautuva Antti kertoo kesätyön edistävän myös opintoja, sillä osan työstä voi hyväksilukea koulussa harjoitteluna.

Kesässä mielenkiintoisinta Antin mukaan oli ainutlaatuinen kalusto, jonka kanssa tehtiin töitä. Puolustusvoimien strategisena kumppanina Millog vastaa Maavoimien ja Merivoimien kaluston kunnossapidosta ja myös Antti työskenteli kesällä erilaisissa Puolustusvoimien raskaan ajoneuvokaluston huolto- ja korjaustehtävissä.

– Puolustusvoimien kalusto on täysin erilaista verrattuna vaikka siihen, minkälaisen kaluston kanssa olemme koulussa tekemisissä. Moottoritekniikka on kuitenkin periaatteessa ajoneuvoissa samanlaista, joten työ ei ollut vierasta.

Antin työpäivät kestivät korjaamolla perinteisesti kello 7–15. Aikainen aamuherätys ei häntä haitannut, koska työ oli muuten mieluisaa.

– Millogilla on hyvä ilmapiiri ja kaikkia esimerkiksi tervehditään. Töitä on ollut mukava tehdä.

Työhön annettiin Antin mielestä hyvä perehdytys ja vastuuta lisättiin asteittain. Apua sai myös aina tarvittaessa.

– Kesällä tein töitä sekä työparin kanssa että itsekseni. Oman ammattitaidon kehittymisen pystyi havaitsemaan siinä, että asioita osasi tehdä ilman, että tarvitsee koko ajan olla kysymässä neuvoja. Se oli hieno huomata.

Antti suosittelee omaa kesätyötään muillekin ajoneuvoasentajaksi kouluttautuville. Hän sanoo, että voisi nähdä itsensä tekemässä töitä Millogille myös tulevaisuudessa.

– En tiedä vielä mitä haluan tehdä valmistumiseni jälkeen, mutta olisin ilman muuta kiinnostunut jatkamaan myös Millogilla töissä, jos se olisi silloin mahdollista, Antti kertoo.

Hyväksy statistics, marketing katsoaksesi videon

Tuleva sähköasentaja laittoi koulun opit testiin työelämässä

Leevi Puurunen, 17, työskenteli kesällä puolestaan sähköasentajana Länsi-Suomessa. Leevin tehtäviin kuului elektroniikkalaitteiden huoltoa- ja kunnossapitoa. Työ oli käytännössä vianselvitystä ja viankorjausta, hän kuvailee.

– Työpäivät olivat todella vaihtelevia, mutta yleisesti työ sisälsi paljon purkamista, juottamista ja ruuvailua. Se oli sellaista ongelmanratkaisua ja käsityötä.

Leevi opiskelee sähkö- ja automaatioalaa Raision seudun kouluyhtymässä. Kesä Millogilla vahvisti hänen mukaansa tunnetta siitä, että oma alavalinta on oikea.

– Keväällä tehdyn työharjoittelun lisäksi MIllog oli itselleni ensimmäinen oman alan työpaikka. Oli hienoa, että minuun luotettiin, vaikka moni asia tulikin uutena. Suosittelisin kesätyötäni myös muille sähköalaa opiskeleville. Työ oli sellaista siistiä työtä mielenkiintoisten laitteiden parissa.

– Kesässä oli mielestäni kiinnostava päästä ylipäätään tekemään oman alan töitä. Koulussa keskitytään mielestäni paljon talopuolen sähkötöihin ja vähemmän huomiota kiinnitetään vaikkapa elektroniikkakomponentteihin. Millogilla työskennellessäni pääsin oppimaan uutta, mutta myös päivittämään koulussa jo hankkimaani osaamista.

Millogissa yllättävintä Leevin mukaan oli se, että vaikka työ oli hyvin järjestelmällistä ja tarkkaa, työpaikan ilmapiiri oli rento.

Hyväksy statistics, marketing katsoaksesi videon