Nimikkeistön parantaminen optimoi varastonhallinnan

Nimikkeistämisellä yhtenäistetään tuotteiden termit läpi koko logistisen toiminnan. Samalla poistetaan varastokirjanpidosta turhat tai päällekkäiset nimikkeet.

Kunnossapitovaraston nimikkeistön ongelmat huomataan viimeistään silloin, kun varaosa ei löydy sieltä mistä pitäisi. Selkeän nimikkeen ja nimikerakenteen avulla tuote on helppo hakea varastosta. Millog voi auttaa sinua estämään tuotantokatkoksia poistamalla turhat nimikkeet, päivittämällä nimikkeisiin oikeat tuotetiedot ja luomalla luotettavan nimikerakenteen.

Onko tietojärjestelmäsi varaston suhteen ajan tasalla, tai oletko vaihtamassa järjestelmää? Nimikkeistämisessä pureudutaan tuotteen ominaisuuksiin, vertaillaan sitä muihin tuotteisiin ja niputetaan tarvittaessa ominaisuuksiltaan samanlaiset tuotteet samalle nimikkeelle. Tavoitteena on vakioida yhteinen materiaalinhallintakieli läpi koko logistisen toimintaketjun, hankinnasta ja varastoinnista alkaen – ja säilyttää saavutettu taso.

Selkeät nimikerakenteet ja oikeat taustatiedot nopeuttavat ja tehostavat tuotteen koko logistista ketjua aina hankinnasta jakeluun saakka.

Nimikkeistäminen helpottaa ja nopeuttaa varaston toimintaa

Millog on tehnyt nimikkeistämistä jo vuodesta 2009 alkaen. Perustamme tai muokkaamme vuositasolla yli 20 000 nimikettä, ja reagoimme nopeasti nimikepyyntöihin. Hallitsemme SAP-toiminnanohjausjärjestelmän läpikotaisin. Teemme huolellisen tarvekartoituksen ja ehdotamme toimenpiteitä. Nimikkeistön parantamisen voi tehdä sellaisenaan tai yhdistää sen esimerkiksi varastoinnin tehokkuuden parantamiseen.

Tarkastelemme järjestelmädataa kokonaisvaltaisesti ja järjestämme nimikkeistön uudelleen. Lisäämme tarvittaessa uusia nimikkeitä, korjaamme puutteelliset tiedot ja poistamme duplikaatit. Millogin työ ei häiritse järjestelmäsi toimintaa tai vaikuta varastosaldoihin, vaan tapahtuu taustalla. Ohjeistamme halutessasi esimerkiksi erilaisten raporttien luomisessa.

Optimoitu materiaalinhallinta

Nimikkeistötyössä Millog voi…

  • Järjestellä koko nimikkeistödatan uudestaan.
  • Ajaa isoja massoja nimikkeitä järjestelmään kerralla
  • Tarkistaa, onko nimike jo perustettu.
  • Perustaa nimikkeitä esimerkiksi varaosille sovittujen prosessien mukaisesti.
  • Liittää valmistajan osanumerot, dokumentaatio ja muut perustiedot nimikkeelle.
  • Luoda ja ylläpitää nimikerakenteita, ohjausparametreja ja muita sovittuja tietoja.
  • Deaktivoida nimikeduplikaatteja ja tarpeettomaksi käyneitä nimikkeitä.

Miten voimme auttaa?

Soita meille, lähetä sähköpostia tai täytä oheinen lomake, niin suunnitellaan yhdessä sinulle sopiva ratkaisu.

Kari Relander

Kehityspäällikkö

Markku Riekkola

Myyntijohtaja, Viranomaiset ja Teollisuus

Kerro meille tarpeistasi, niin otamme sinuun yhteyttä