”Kesässä oli sopivasti haasteita, ja niistä selvittiin porukalla” – Millogin kesätyöpaikat ovat taas haussa

Tino Laitinen tekee tällä hetkellä töitä osa-aikaisesti ja viimeistelee samalla automaatioinsinöörin opintojaan. Hän oli Millogilla ensimmäisen kerran töissä jo vuonna 2017.

Millogin vuoden 2022 kesätyöpaikkoja voi hakea 24.1.–20.2. Pyysimme viime kesänä töissä olleita nuoria kertomaan omista kokemuksistaan. Lue heidän tarinansa ja valmistele sitten oma hakemuksesi. Meillä pääset oppimaan uutta, hoitamaan kiinnostavia tehtäviä ja tekemään merkityksellistä työtä!

Millogissa on vuosittain suuri määrä koululaisia ja opiskelijoita esimerkiksi suorittamassa työharjoittelua tai tutustumassa työelämään TET-jaksolla. Lisäksi olemme korona-aikanakin pystyneet tarjoamaan kesätyöpaikan lukuisille nuorille eri puolilla Suomea.

Lue, mitä kolme erilaisissa tehtävissä ollutta nuorta kertoo työskentelystään Millogilla:

”Millog on hyvä työnantaja nuoria ajatellen”

21-vuotias Timo Hyökki vietti kesänsä materiaalipuolen tehtävissä logistiikkatoimialalla Riihimäellä. Ennen kuin Timo tuli Millogille, hänelle oli jo kertynyt kokemusta muun muassa trukin ajamisesta ja varastotyöstä muissa yrityksissä. Millog oli hänelle tuttu yhtiö, sillä hän tapasi milloglaisia ollessaan vuoden armeijassa ja toimiessaan panssarivaunuasentajana Parolassa.

Kesätöissä Timon tehtäviä olivat tavaroiden lähettäminen ja vastaanottaminen. Terminaali aukesi päivittäin kello 7, jolloin kuljetuksia alkoi tulla. Päivän aikana hän kävi myös keräämässä tavaroita ja teki lähetyksiä varikoille sekä korjaamoille. Osa Timon päivästä kului tietokoneella, sillä hänen piti tehdä rahtikirjoja ja käyttää varastonhallintajärjestelmää.

– Työssä tarvittiin rauhallisuutta ja kärsivällisyyttä. Kiinnostavinta kesässä oli se, että pääsin näkemään monenlaisia laitteita. Näin, millaista kalustoa Puolustusvoimilla on ja miten monipuolista se on, Timo kertoo.

– Tein töitä neljän vakituisen työntekijän kanssa. Meillä oli hyvä työporukka, ja viihdyin hyvin. Millog on hyvä työnantaja nuoria ajatellen, sillä se on turvallinen työpaikka. Palkanmaksu ja kaikki muu hoidetaan oikein ja ajallaan, eikä työntekijä joudu kokemaan yllätyksiä. Aloitin syksyllä valtio-opin opinnot Turun yliopiston avoimessa yliopisto-opetuksessa, mutta ensi kesänä tulisin mielelläni jälleen Millogille töihin.

”Pienestä asti käsillä tekeminen on ollut minun juttuni”

Tino Laitinen on 25-vuotias neljännen vuoden opiskelija, joka valmistuu keväällä Jyväskylän ammattikorkeakoulusta automaatioinsinööriksi. Ennen opintojen alkua hän oli noin 1,5 vuotta töissä Millogin optroniikkaosastolla Lievestuoreella, ja viime keväänä hän palasi sinne muutaman vuoden tauon jälkeen kesätyöntekijänä. Tällä hetkellä Tino sekä työskentelee että opiskelee, ja ensi keväänä hän aikoo suorittaa myös opinnäytetyön Millogilla.

– Minulla ei ollut mitään suurempaa kokemusta optroniikasta ennen kuin tulin Millogille asentajaksi vuonna 2017, mutta pienestä asti käsillä tekeminen on ollut minun juttuni. Olen ollut kiinnostunut siitä, miten laitteet toimivat, ja halusin muun muassa purkaa pelikonsolien ohjaimet atomeiksi ja tuunailla niistä jotakin hienompaa. Kun ymmärtää teknisiä asioita, pystyy omaksumaan tietoa. Kaikki järjestelmät oppii kyllä, mutta Millogin Lievestuoreen toimipaikassa siitä on etua, jos tietää etukäteen, miten vaikkapa kiikarit toimivat, Tino pohtii.

– Millog on kaikille reilu työnantaja, joka välittää ihmisestä. Kesässä oli työn näkökulmasta sopivasti haasteita, ja niistä selvittiin porukalla, kun kaikki hoitivat oman tonttinsa hyvin. Tällä hetkellä toimin Lievestuoreella työnjohdon apuna, asentajien ja työnjohdon välissä. Näen työskentelyä eri kantilta kuin mihin olen tottunut. Se on uutta, ja olen oppinut paljon. Työpäivät ovat vaihtelevia ja työkaverit mukavia. Aika menee nopeasti, kun on paljon tekemistä. Tulevaisuus on vielä auki, mutta varmaa on, että työskentelen jollain tavalla tekniikan alalla.

”Kokemuksesta oli minulle hyötyä tulevaisuuden kannalta”

15-vuotias Sauli Haitto vietti syksyllä Millogilla kaksi viikkoa TET-harjoittelussa. Työelämään tutustumisjaksojen aikana hän muun muassa hoiti Riihimäen toimipaikassa logistisia tehtäviä ja osallistui ajoneuvojen varustelutöihin asentajien kanssa.

– Kokemuksesta oli minulle hyötyä tulevaisuuden kannalta, sillä olen kiinnostunut asennustöistä. Kokemukseni perusteella Millog on hyvä työpaikka ainakin sellaisille, jotka tykkäävät tehdä käytännönläheisiä hommia. Konttoripuolen töitä en vielä päässyt tekemään, sanoo Sauli.

– Viihdyin todella hyvin ja sain hyvän perehdytyksen töihin. Parasta oli se, että pääsin tekemään järjestelmäasentamista yhdessä muiden kanssa ja opettelemaan monien työkalujen käyttöä.

Millog oli yhtiönä Saulille jo entuudestaan tuttu, sillä hänen setänsä työskentelee Millogilla ja isä on töissä Puolustusvoimilla.

Sauli Haitto tutustui Millogilla työelämään kahdessa jaksossa, joista kumpikin kesti viikon ajan. Hän on kiinnostunut etenkin asennustöistä.