Harjoittelijasta vakituiseksi – HR-asiantuntija Essi Sundström: ”Oma aktiivisuuteni on ollut merkittävä tekijä urallani”

Essi Sundström
Millogilla henkilöstöasiantuntijana työskentelevä Essi Sundström kannustaa uskomaan omiin kykyihin ja tarttumaan rohkeasti uusiin haasteisiin. Hänen asenteensa on aina ollut se, että kaikkea ei voikaan tietää, mutta aina voi ottaa selvää ja oppia.

Millogin henkilöstöasiantuntija Essi Sundström on hypännyt rohkeasti ja innolla mukaan moneen eri projektiin. Essi tuli Millogille harjoittelijaksi kesällä 2019 ja työskentelee nykyisin vakituisena työntekijänä osana HR-osastoa.

Moni nykyinen milloglainen on aloittanut uransa kesätyön tai työharjoittelun kautta. Näin on myös henkilöstöasiantuntija Essi Sundströmin kohdalla. Kauppatieteitä opiskellut Essi tuli Millogille HR-osastolle kesäharjoittelijaksi vuonna 2019 ja on sillä tiellä edelleen.

– Kun pohdin Millogille hakemista, luin muun muassa Fransin uratarinan Millogin nettisivuilta. Hän oli ollut aiemmin harjoittelija ja jäänyt siitä töihin. Etenemisen mahdollisuus kiinnosti ja lisäksi myös Millogin toimialan marginaalisuus, Essi muistelee harjoitteluhakuprosessiaan.

Harjoittelunsa aikana Essi teki kyvykkyydellään vaikutuksen, ja työsuhdetta jatkettiin aiottua pidemmälle syksyyn rekrytoinnin työtehtävien parissa. Vuodenvaihteen jälkeen häntä pyydettiin avuksi henkilötietojärjestelmän määrittelyprojektiin ja myöhemmin vuorotteluvapaan sijaiseksi. Vuonna 2021 Essin työsuhde muutettiin vakituiseksi.

– Jo harjoitteluni aikana pääsin tekemään laidasta laitaan kaikenlaisia HR-tehtäviä ja haastamaan itseäni. Koen, että Millogilla minulle on annettu tilaa kehittyä, kun on uskallettu antaa vastuuta isoistakin projekteista. Tukea on saanut myös matalalla kynnyksellä aina kun sitä on tarvinnut. Olen iloinen, että olen pystynyt näyttämään olevani annetun luottamuksen arvoinen, Essi sanoo.

– Uskon, että oma aktiivisuuteni on ollut merkittävä tekijä urallani. Olen tuonut ääntäni kuuluviin ja tarjoutunut itse projekteihin, sen sijaan, että olisin jäänyt odottelemaan, että joku tulee pyytämään, hän pohtii.

Monessa mukana

Tällä hetkellä Essin työviikot koostuvat pitkälti erilaisista työsuhdeasioista ja projektipalavereista. Hän muun muassa tukee henkilöstöassistentteja ja esihenkilöitä työsuhteisiin liittyvissä kysymyksissä osana Millogin työsuhde- ja palkka-asioiden tiimiä.

Viime vuodet Essi on tarttunut projektiin kuin projektiin rohkeasti ja innokkaasti. Essi on esimerkiksi ollut mukana koordinoimassa Millogin koronatoimia sekä organisoinut hengityssuojaimien puhdistusprojektin toista vaihetta. Siinä Millog hyödynsi vuonna 2020 Finnairin lomautettua henkilöstöä suojatakkien ja hengityssuojaimien desinfiointiin. Essi on myös osallistunut Millogin yrityskauppa- ja yritysjärjestelyprojekteihin HR:n edustajana ja hoitanut tytäryhtiöiden henkilöstöasioiden yhtenäistämistä.

Eri HR-roolien kokeileminen ja monet projektit ovat Essin mukaan antaneet paljon, mutta myös opettaneet asettamaan omia rajoja.

– Viime vuodet ovat olleet aika haipakkaa, mutta en vaihtaisi hetkeäkään pois. Kaikki kokemukset ovat olleet hyvin opettavaisia. Olen oppinut, ettei kaikkea tarvitse aina ottaa omalle vastuulle. Osaan nyt säännöstellä työtäni paremmin, hän kertoo.

Halu kehittyä

Työelämässä menestyminen ja itsensä kehittäminen ovat Essille tärkeitä motivaatiotekijöitä. Hän kertoo haluavansa koko ajan oppia uutta ja miettivänsä usein, miten saa itsestään sen parhaan potentiaalin irti.

Essin mukaan hän on hyvä hahmottamaan isoja kokonaisuuksia ja tulevaisuudessa hän voisikin nähdä itsensä esimerkiksi esihenkilötehtävissä.

– En ole varma, onko HR-työ se, mitä haluan tehdä koko työurani ajan, mutta jollain tavalla haluan olla ihmisten kanssa tekemisissä. En viihdy sellaisessa työssä, jossa istun koko ajan tietokoneen ääressä yksin omien ajatusteni kanssa.

Essille on tärkeää myös se, että hän kokee työnsä merkitykselliseksi. Siksi hän hakeutui töihin organisaatioon, joka tukee suomalaisten turvallisuutta ja hyvinvointia. Millogilla työ turvallisuuden eteen on hyvin konkreettista.

– Varsinkin korona-aikana kirkastui entisestään se, että Millog tosiaan on turvallisuuskriittinen toimija. Olimme heti etulinjassa tukemassa Suomen valtiota poikkeusoloissa selviytymisessä. Se oli mielestäni hienoa.

Millogilla parhaita asioita ovat Essin mukaan hyvä yhteishenki ja joustavuus. Yli tuhannen työntekijän yritys tuntuu pieneltä ja tiiviiltä yhteisöltä, missä kaikkia kuunnellaan.

– Jo harjoitteluni aikana Millogista tuli tunne, että täällä tosissaan välititään henkilöstöstä ja se vaikutelma on kantanut koko Millog-urani ajan. Millogilla ei esimerkiksi erotella työhyvinvointia ja muuta hyvinvointia, vaan ihminen nähdään kokonaisuutena. Myös esihenkilöille tarjottava johtamisvalmennus on hieno juttu, Essi sanoo.