Frans Hukin urapolu kesätyöläisestä vakkariksi

Vuonna 2017 Millogille kesätöihin tullut Frans Hukki työskentelee Millogin yritysinfrassa SAP:in käyttöhallinnan pääkäyttäjänä. Hän kuvaa työnantajaansa jämäkäksi ja reiluksi − firmaksi, joka pysyy ajan hermolla.

Pikkupoikana Frans Hukki teki kaverinsa kanssa uusista perunoista ukkeleita, joihin he yrittivät osua pieniä kiviä heittämällä. Eipä hän arvannut silloin, että hän tulisi tulevaisuudessa tekemään töitä maanpuolustusalan kunnossapidon parissa.

Ala alkoi kiinnostaa häntä kovasti armeija-aikana. Reserviupseerikoulun ja parin kertausharjoituksen jälkeen sotilasarvona komeilee jo luutnantti, vaikka ikää hänellä on vasta 25 vuotta.

”Opiskelin TAMK:ssa tuotantotekniikan insinöörin tutkintoa ja päätin hakea kesätöihin Millogille. Pääsin yritysinfraan eli it-puolelle ja kesän työskenneltyäni sain jatkaa täällä harjoittelijana. Tein samalla insinöörityöni SAP-toiminnanohjausjärjestelmän helppokäyttöliittymän kehityksestä ja käyttöönotosta. Heti valmistuttuani minut vakinaistettiin käyttäjä- ja käyttövaltuushallinnan pääkäyttäjän toimeen”, Hukki kertoo.

Hän on iloinen siitä, että vastuuta on annettu heti paljon ja työnkuvaan kuuluu monenlaisia kiinnostavia hommia. ”Täällä on reilu meininki ja apua saa aina, kun tarvitsee. Olen paljon tekemisissä myös suoraan Puolustusvoimien kanssa, mikä on mielenkiintoista. Millogin ja Puolustusvoimien välinen strateginen kumppanuus ja esimerkiksi valmiuteen liittyvät asiat ovat ainutlaatuisia ja siksikin kiinnostavia. Tulevaisuudessa haluaisin työskennellä vielä enemmän asiakasrajapinnassa.”

Hukki on tyytyväinen työnantajaansa, sillä Millog on yritys, joka kannustaa henkilöstöä kouluttautumaan ja kehittymään. Millog on uudistuva, jämäkkä ja reilu ja se pysyy ajan hermolla. ”Työtehtäviä täältä löytyy monipuolisesti eri koulutusaloilta valmistuville − muillekin kuin insinööreille”, hän naurahtaa. Hukin tyytyväisyyttä kuvaa myös se, että töihin on joka päivä kiva tulla. ”Ja jokainen työpäivä on erilainen”, hän lisää.