Kesätöissä Millogilla: ”Logistiikkaosastolla näkee paljon erilaista materiaalia ja se on kiinnostavaa ja jännittävääkin”

Peetu Ahopelto ja Pihla Saarenketo toimivat Millogissa varastotyöntekijöinä kesällä 2022.

Millogissa työskentelee kesäisin kymmeniä nuoria monipuolisissa tehtävissä aina varastotöistä korkeakouluharjoitteluihin. Pyysimme kahta kesällä 2022 Millogissa työskennellyttä varastotyöntekijää kertomaan työstään logistiikkaosastolla.

Millogin kesätöissä pääsee hoitamaan kiinnostavia tehtäviä ja tekemään merkityksellistä työtä. Meillä kesätöissä ei tarvitse olla valmis tekijä, sillä reippaalla ja avoimella asenteella ja innokkuudella oppia uutta pääsee erinomaisesti alkuun. Kokeneet työkaverit toimipaikoillamme ovat tukena koko kesän ja opastavat uusissa tehtävissä sekä laitteiden käytössä.

Toimipaikkamme eri puolilla Suomea kaipaavat vuosittain kesävahvistuksia esimerkiksi ICT- ja elektroniikkapuolelle sekä ajoneuvokaluston huolto- ja korjaustehtäviin. Lisäksi kesäisin meillä työskentelee useita varasto- ja materiaalityöntekijöitä logistiikkaosastoillamme.

Lue tästä jutusta, millainen kokemus Millogin kesätyö oli kahden varastotyöntekijän mielestä.

”Koin, että minuun luotettiin ja annettiin vastuuta”

Peetu Ahopelto, 22, hakeutui Millogille töihin ennen kaikkea yrityksen takia. Peetu opiskelee Tampereen yliopistossa kone- ja tuotantotekniikkaa, jonka jälkeen suuntana on turvallisuustekniikan diplomi-insinöörin tutkinto. Hänen mukaansa olisi hienoa työskennellä tulevaisuudessa turvallisuustekniikan parissa Patria-konsernissa.

– Mielestäni materiaalin käsittelyn tehtävät ovat hyvä ensikosketus Millogiin ja puolustusteollisuuteen. Ennen kaikkea pidin työympäristöstä. Nautin hyvin paljon siitä, että sain nähdä toimipaikan arkea ja pääsin ihmettelemään sekä tutustumaan kaikkiin niihin toimintoihin ja järjestelmiin, mitä sieltä löytyi, Peetu kertoo.

Peetu toimi varastotyöntekijänä Etelä-Suomessa sijaitsevalla toimipaikalla. Hänen työtehtävänsä liittyivät kesällä pääosin materiaalin käsittelyyn, lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Peetu työskenteli varastotyöntekijänä samaisella toimipaikalla myös edellisenä kesänä. Silloin työ sisälsi hänen mukaansa enemmän erilaisia järjestelytehtäviä.

– Työtehtävien vaatimustaso nousi edellisvuodesta. Nyt taskusta löytyy myös SAP-kortti, eli pääsin käyttämään SAP-tietokonejärjestelmää. SAPin oppiminen oli aluksi haastavaa, mutta kyllä se lähti sujumaan, Peetu sanoo.

– Pidin kesätyössäni siitä, että sain tehdä töitä melko itsenäisesti eikä kukaan ollut koko ajan vahtaamassa työntekoa. Koin, että minuun luotettiin ja minulle annettiin vastuuta.

Hyväksy statistics, marketing katsoaksesi videon

”Työpäivät olivat hyvin vaihtelevia”

Myös Keski-Suomessa varastotyöntekijänä toimineen Pihla Saarenkedon, 20, työtehtävät sisälsivät kesällä muun muassa materiaalin vastaanottamista ja lähettämistä.

– Kun tavara tulee korjaamolle huoltoon, se pitää purkaa pois pakkauksesta, ja kun se lähetetään huollon jälkeen eteenpäin, se pitää taas pakata. Työssä piti olla tarkkana, että oikeat tavarat lähtevät oikeaan paikkaan, ja että ne ovat siistissä kunnossa, hän kuvailee työtään.

Logistiikkatyössä Pihlan mukaan motivoi se, miten helposti oma kädenjälki näkyi.

– Työpäivät olivat hyvin vaihtelevia, ja se oli ihanaa, mutta välillä raskastakin, kun tuntui että joka päivä tulee jotain uutta opittavaa. Arvostan kuitenkin sitä, että sain oppia paljon. Kesä meni kivasti ja tykkäsin tehdä Millogilla töitä. Logistiikkaosastolla näkee paljon erilaista materiaalia ja se on kiinnostavaa ja jännittävääkin.

Työhön perehdytys ja työnohjaus saavat Pihlalta hyvää palautetta. Niin myös työilmapiiri ja työkaverit.

Pihla opiskelee tuotantotalouden diplomi-insinööriksi Vaasassa. Logistiikkaosaston kesätyöt toivat hänen mukaansa mukavaa konkretiaa omiin yliopisto-opintoihin.

– Opinnoissani keskitytään paljon siihen, miten logistiikka olisi esimerkiksi järkevää toteuttaa ja miten sitä voisi suunnitella paremmin. Nyt pääsin tutustumaan siihen käytännössä.

Hyväksy statistics, marketing katsoaksesi videon