Kesätöissä Millogilla: Harjoittelu tuotannonohjauksessa sukelsi kunnossapidon ytimeen

Heikki Brandt toimi harjoittelijana Millogilla tuotannonohjauksessa kesällä 2023.

Tuotannonohjauksen kesäharjoittelu tarjosi Heikki Brandtille mahdollisuuden sukeltaa syvälle kunnossapidon tuotannon kehittämiseen. Heikin mukaan harjoittelu työn vaiheistuksien parissa antoi arvokasta kokemusta järjestelmien toiminnoista ja opetti asiakaslähtöistä ajattelutapaa.

Heikki Brandt, 23, työskenteli kesällä 2023 tuotannonohjauksen korkeakouluharjoittelijana Millogilla Pirkanmaalla. Työn keskiössä oli kunnossapidon vaiheistuksien tekeminen eri järjestelmille. Vaiheistuksien tekeminen ja niiden näkyväksi tuominen parantavat työn seurattavuutta sekä tilannekuvaa tuotannon ajankohtaisesta toiminnasta.

– Harjoitteluni aikana jaoin kunnossapidon työn rakennetta pienempiin vaiheisiin ja osa-alueisiin parin eri järjestelmän osalta. Lisäksi vein vaiheistuksia SAP-toiminnanohjaus-järjestelmään, Heikki kertoo.

Vaiheistamisen kautta Heikki pääsi sukeltamaan kunnossapidossa ruohonjuuritasolle. Hänen mukaansa työssä olennaista oli arvioida, millaiset vaiheet ovat millekin järjestelmälle toimivia ja tuottavat myös asiakkaalle parhaan arvon.

Heikin mielestä harjoittelussa ehdoton lisämauste oli mahdollisuus työskennellä Puolustusvoimien laitteiden ja kaluston kanssa.

– Olen ollut kiinnostunut Puolustusvoimien laitteista nuoresta lähtien, joten työympäristö oli todellakin kiinnostava ja itseä motivoiva. Työ oli myös silmiä avaavaa. Harjoittelun kautta pääsin oppimaan paljon erilaisten järjestelmien toiminnoista ja rakenteista.

Itsenäistä ongelmanratkaisua

Heikki opiskelee Kajaanin ammattikorkeakoulussa kone ja kaivostekniikkaa. Hänelle harjoittelu Millogilla oli ensimmäinen kokemus tuotannon ohjauksen työstä. Heikki suosittelee omaa harjoitteluaan henkilölle, joka on kiinnostunut tuotannon kehittämisestä ja pitää itsenäisestä ongelmanratkaisusta.

– Harjoitteluni aikana esihenkilö ei ole ollut koko ajan seuraamassa mitä teen, vaan säännöllisissä palavereissa kävimme läpi, mitä on saatu aikaan ja onko projektissa jotain haasteita. Kesän aikana oman kehityksen huomasi selkeästi. Koen myös, että ammatillinen itsevarmuuteni kasvoi, kun sain vietyä itsenäisesti projekteja maaliin.

Liukuva työaika helpotti arkea

Millogilla kesätyöntekijät nauttivat osin samoista henkilöstöeduista kuin vakityöntekijät. Heikille yksi merkityksellisimmistä eduista oli liukuva työaika, joka mahdollisti joustoa kesän rientoihin.

– Liukuvalla työajalla pystyin mitoittamaan työpäiviäni itselleni sopivalla tavalla. Joskus tein jotain projektia pidempään ja toisinaan lähdin aiemmin töistä pois. Tällöin jäi enemmän aikaa harrastuksille ja arjen menoille, hän pohtii.

– Millog oli mielestäni kaikkiaan reilu työnantaja. Sain kesällä esimerkiksi ylimääräistä vapaata, kun sitä tarvitsin.

Kesällä työpaikalla vallitsi Heikin mukaan hyvä tunnelma ja työyhteisö tuntui läheiseltä. Mukava lisä oli työskentely samassa työhuoneessa toisen kesätyöntekijän kanssa.

– Ajatustyötä on paljon, joten rento työyhteisö toi sille vastapainoa. Millogilla oli helppo löytää samanhenkistä porukkaa. Työyhteisössä työskentelee myös yleisesti todella asiantuntevaa porukkaa kaiken suhteen ja apua sai helposti aina kun sitä tarvitsi.

Hyväksy statistics, marketing katsoaksesi videon

Hanki kesääsi elämyksiä, joita et muualta saa! Lue lisää kesätyömahdollisuuksista Millog-yhtiöissä.