Caruna – Varavoimakoneet pärähtävät käyntiin, jos sähköverkossa ilmenee ongelmia

Sähköyhtiö Caruna huolehtii sähkönjakelusta ja sähköverkosta ympäri Suomea. Carunalla on kaksi verkkoyhtiötä – Caruna Espoo Oy ja Caruna Oy – joista jälkimmäinen toimii pääosin haja-asutusalueilla. Millog vastaa Carunan varavoimakoneiden kunnossapidosta ja on näin merkittävässä roolissa mahdollistamassa turvallista ja vakaata sähkönjakelua Suomessa.

Sähkön saanti on yhteiskuntamme toimivuuden kannalta yksi keskeisimmistä elementeistä, ja sähköiset järjestelmät ovat meille elintärkeitä. Sähköyhtiö Caruna huolehtii yli 690 000 asiakkaan sähkönsaannista Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa.

Yhtiöllä on useita varavoimakoneita, joita käytetään pääsääntöisesti suunnitelluissa asiakaskeskeytyksissä. Lisäksi koneilla turvataan sähkönjakelua, jos sähköverkossa ilmenee ongelmia tai häiriöitä. Osa käytettävistä sähkövoimakoneista on kiinteitä ja osa siirrettäviä.

”Kumppanuutemme toimii hyvin. Millogin vahvuus on kokonaisvaltainen palvelu, pitkä kokemus ja asiantuntemus monenlaisia laitteita kohtaan.”

Jukka Maunu, hankintapäällikkö

– Noin 20 prosenttia Suomen sähkönjakelusta on Carunan hallinnoimilla alueilla. Millog on kumppanimme varavoimakoneiden vuosihuolloissa ja vikakorjauksissa. Yhteistyö on alkanut vuonna 2015 ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä palveluun. Tätä ennen meillä ei ollut koneille säännöllistä huoltokiertoa, joten se toi haasteita yllättäviin tilanteisiin. Nyt voimme luottaa siihen, että kaikki koneet ovat aina käyttökuntoisia ja pärähtävät käyntiin, jos tulee tarvetta, Carunan hankintapäällikkö Jukka Maunu kertoo.

Kattavat raportit pitävät tilanteen tasalla

Carunan ja Millogin kumppanuus on sujunut varsin mutkattomasti. Kunnossapidon lisäksi Millog on antanut myös käyttökoulutusta laitteita käyttäville urakoitsijoille, jotka tekevät sähköverkon viankorjauksia. Maunun mukaan Millogin palvelu on täsmällistä ja läpinäkyvää. Huoltojen yhteydessä tehdyt raportit kertovat selkeästi, mitä huolto on pitänyt sisällään ja millainen koneen elinkaari on.

– Kaikki se on meille tärkeää tietoa, kun suunnittelemme uusien koneiden hankintaa. Rehellinen asiantuntijan mielipide pitää meidät ajan tasalla tilanteesta. Tehdyt toimenpiteet, korjausehdotukset ja listaus koneiden kunnosta löytyvät aina kattavasti raporteista, Maunu sanoo.

varavoimakone yrityksen pihassa

Varavoimakoneiden kuntokartoitus

Varavoimakoneiden kuntokartoitus on kustannustehokas tapa lisätä tuotantosi varmuutta, ehkäistä katkoksia ja minimoida riskit.

Varaosat kaikkiin koneisiin

Carunan käyttämät varavoimakoneet ovat keskenään erilaisia, mutta Millogin pitkä kokemus ja tekninen tietämys ovat taanneet varman palvelun laitteiden erilaisuudesta huolimatta. Vaikka osa käytettävistä koneista on vanhoja ja jo elinkaarensa päässä, Millog on pystynyt takaamaan varaosien saannin myös vanhempiin koneisiin sekä tarjoamaan tarvittaessa asiantuntijuuttaan uusien laitteiden hankintaan.

– Kumppanuutemme toimii hyvin. Millogin vahvuus on kokonaisvaltainen palvelu, pitkä kokemus ja asiantuntemus monenlaisia laitteita kohtaan, Maunu kiteyttää.

Kysy lisää!

Kari Relander

Kehityspäällikkö