Turvallisuutta, kriisinkestävyyttä ja varmuutta varautumalla
Laadukkaasti varautumalla ja toimintatapoja eri tilanteissa harjoittelemalla varmistat, että yrityksesi tai organisaatiosi toiminta jatkuu mahdollisimman keskeytymättömänä myös häiriötilanteissa.
Yrityksen tai organisaation varautumissuunnittelussa on olennaista tunnistaa kriittiset toiminnot, niihin kohdistuvat uhat ja riskit sekä laatia toteuttamiskelpoiset jatkuvuus-, valmius- ja toipumissuunnitelmat. Varautuminen siirtyy käytäntöön, kun toimintaa koulutetaan ja harjoitellaan suunnitelmallisesti ja säännöllisesti.
Nykyinen toimintaympäristömme on arvaamaton ja nopeasti muuttuva. Organisaatiot kohtaavat eriasteisia uhkia ja häiriöitä päivittäin. Varautumisen merkitys on korostunut paitsi yhteiskunnan toiminnoissa myös yrityksissä – samaan aikaan myös yksilöiden varautumiseen on kiinnitetty aiempaa enemmän huomiota.
Yrityksissä ja organisaatioissa varautumissuunnittelun tulee olla jatkuva prosessi, jolla rakennetaan ja ylläpidetään toimintakykyä. Varautumisella varmistat, että yrityksesi tai organisaatiosi toiminta jatkuu mahdollisimman keskeytymättömänä häiriötilanteessa. Kykenet toipumaan häiriötilanteista nopeasti ja saavutat kilpailuetua myös asiakkaidesi keskuudessa.
Millog toteuttaa varautumisen toimenpiteitä joka päivä sekä harjoittelee vaativia häiriötilanteita niin oman henkilöstönsä kuin sidosryhmiensä kanssa. Huoltovarmuuskriittisenä organisaationa Millog tukee myös yrityksiä, kuntia ja muita organisaatioita varautumisessa. Asiantuntijamme auttavat mielellään varautumisen lähtötason kartoittamisessa, varautumissuunnittelussa sekä varautumisen toteuttamisessa ja kehittämisessä. Meiltä saat apua varautumiseen, riskien hallintaan sekä toimintakyvyn ylläpitoon ja kehittämiseen koko elinkaaren ajalle niin kunnossapito– kuin logistiikkatoimintoihin.
Varautumisen ja valmiussuunnittelun tukipalvelu
Yrityksille, kunnille ja muillle huoltovarmuuskriittisille toimijoille suunnattu varautumisen ja valmiussuunnittelun tukipalvelu sisältää seuraavat osa-alueet:
- monipuolisen lähtötilanteen kartoituksen,
- lähtötilanteen kartoituksessa tehtyihin havaintoihin perustuvan varautumissuunnittelun tuen, sekä
- varautumissuunnitelman seurannan sovituin määräajoin.
Palveluun voidaan sisällyttää myös esimerkiksi erilaisia häiriöharjoituksia tai häiriöjohtamisen arviointeja yhteistoimintaharjoituksissa.
Palvelun osa-alueet
Lähtötasoanalyysi
Organisaation tilanteeseen pureudutaan kattavasti eri näkökulmista, tarkastellen varautumista esimerkiksi organisaation johtamisessa, prosesseissa ja tietojärjestelmien turvallisuudessa.
Palaute ja toimenpidesuositukset
Organisaatio saa kirjallisen palautteen sekä suositukset tarvittavista jatkotoimenpiteistä.
Kokeneen asiantuntijan apu, tuki ja ulkopuolinen näkökulma auttavat yritystä, kuntaa tai muuta organisaatiota löytämään juuri omalle organisaatiolle järkevimmät varautumisen muodot.
Kehittämissuunnitelma
Varautumisen asiantuntijat tukevat organisaatiota valmius- ja jatkuvuussuunnitelmien kehittämisessä.
On tärkeää, että organisaatio sitoutuu itse varautumisen suunnitteluun, toteuttamiseen ja toimintatapojen harjoitteluun, jotta toimintatavat juurtuvat osaksi organisaation toimintamalleja.
Toimenpiteiden jalkautus
Toimenpiteiden toteutumista seurataan sovituin määräajoin.
Kumppanisi kokonaisvaltaiseen varautumiseen
Ota yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai täyttämällä oheinen lomake.