Kesätöissä Millogilla: Asentaja Sauli Haitto yhdisti kesätöissään opinnot ja työn

Sauli Haitto työskenteli kesällä 2023 varusteluryhmän asentajana.

Sauli Haitto työskenteli kesällä 2023 varusteluryhmän asentajana. Saulin mukaan kesästä mieleisen tekivät vahva perehdytys, monipuoliset työtehtävät ja positiivinen työilmapiiri.

Sauli Haitto, 16, työskenteli kesällä 2023 Millogilla Kanta-Hämeessä sijaitsevalla toimipaikalla varusteluryhmän asentajana. Työ piti sisällään muun muassa panssaroituihin ajoneuvoihin tehtäviä mekaanisia asennuksia ja sähkötöitä.

– Työpäivät olivat vaihtelevia ja monipuolisia. Se oli mukavaa. Työtehtävät olivat myös mielenkiintoisia. Millogilla pääsee tekemään töitä Puolustusvoimien kaluston parissa. Se on uniikkia hommaa, jota ei juuri muualta löydä, Sauli sanoo.

Kesä alkoi Saulin mukaan hyvällä perehdytyksellä. Ensimmäisenä päivänä jaettiin työvaatteet ja siirryttiin tutustumaan työpisteeseen. Aluksi käytiin myös läpi, miten eri laitteet toimivat ja miten erilaisia työkaluja käytetään. Saman perehdyttäjän kanssa työskenneltiin kesän ajan työparina.

– Kesä sujui hyvin ja työ maistui. Mitään isompia haasteita ei oikeastaan ilmennyt. Jos oli jotain pulmatilanteita, kysyin niihin apua ja sain aina tukea siihen hommaan, Sauli kertoo.

Näyttötyö onnistui työn ohessa

Sauli opiskelee Hyriassa sähkö- ja automaatioalan perustutkintoa. Kesällä hän sai edistettyä opintojaan työn ohessa.

– Suoritin kesällä opintoihin liittyvät näyttötyöt mekaanisesta asennuksesta ja sähkökeskuksen kytkemisestä. Näyttötyössä testataan työprosessin hallintaa ja annettu tehtävä suoritetaan itsenäisesti. Millogilla työn tarkisti ja arvioi oma työparini, hän kertoo.

Kaikkiaan kesätyö vahvisti Saulin mukaan käytännön taitoja.

– Koen kehittyneeni kesän aikana paljonkin asennuksiin liittyen. Oli myös hienoa nähdä, miten se materiaali, jonka kanssa työskenneltiin, siirtyi korjaamolta oikeasti asiakkaan käyttöön. Se antoi työlle uuden merkityksen ja motivoi tekemään työn entistä tarkemmin, hän pohtii.

Positiivinen työilmapiiri

Saulille on tärkeää, että työpaikalla on positiivinen ilmapiiri. Hänen mukaansa Millogilla tämä toteutui hienosti.

– Kokemukseni mukaan Millogilla on hyvä yhteishenki. Töihin oli mukava tulla, eikä tarvinnut jännittää. Ihmisillä oli pilkettä silmäkulmassa ja huumoria löytyi, hän kuvailee.

Sauli suosittelee kesätyötään myös muille asentajaksi kouluttautuville. Hän työskentelisi mielellään itsekin Millogilla tulevaisuudessa uudelleen.

Hyväksy statistics, marketing katsoaksesi videon

Hanki kesääsi elämyksiä, joita et muualta saa! Lue lisää kesätyömahdollisuuksista Millog-yhtiöissä.