Raskone – varautuminen on ensiarvoisen tärkeää

Raskone

Millog on pitänyt sidosryhmilleen varautumisen teemapäiviä sekä harjoitellut häiriö- ja poikkeustilanteissa toimimista yhdessä sidosryhmien kanssa. Koko tuotantoketjun valmius ja jatkuvuus varmistetaan, jotta kriittiset palvelut voidaan tuottaa kaikissa tilanteissa. Lue, kuinka Millogin yhteistyökumppani Raskone huolehtii varautumisestaan.

Juuri 30 vuotta täyttäneellä Raskoneella työskentelee noin 500 työntekijää 19 eri paikkakunnalla. Tekninen osaaminen huipentuu erityisesti Mercedes-Benzin, Volvon ja Scanian hyötyajoneuvojen huoltoon ja korjauksiin. Länsi-Suomen aluejohtaja Matti Kaskismaa korostaa varautumisen olevan Raskoneelle ensiarvoisen tärkeää.

– Hyötyajoneuvojen käyttövarmuus ja häiriötön toiminta ovat olennainen osa logistiikkaketjua, julkista liikennettä ja muita yhteiskunnan perustoimintoja. Pyrimme omalta osaltamme varmistamaan, että pystymme reagoimaan nopeasti ja oikein kaikissa tilanteissa, jotta asiakkaidemme liiketoiminta voi jatkua ilman katkoksia, Kaskismaa toteaa.

Muutokset maailmantilanteissa tuovat herkästi ongelmia toimitusketjuihin, joten Raskone on tarkentanut toimitusketjun valvontaa, laajentanut hankintalähteiden määrää ja lisännyt varaosien varastointia.

– Tämä vähentää riippuvuutta yksittäisistä toimittajista, hän lisää.

Kaskismaa arvioi Millogilta saadun arvokkaan asiantuntija-avun vauhdittaneen omien varautumissuunnitelmien kehittämistä.

Raskoneen valmiussuunnitelmissa on huomioitu hyvin laaja kirjo mahdollisia häiriötilanteita. Henkilöstön turvallisuus, tietoturva, tietojärjestelmien toiminnan jatkuvuus sekä talouteen liittyvät riskit ovat osa-alueita, joita on analysoitu erityisen tarkasti. Millogin järjestämän ensimmäisen sidosryhmäpäivän jälkeen Raskone täsmensi häiriö- ja kriisitilanteiden toimintaohjeitaan.

– Olemme kouluttaneet henkilökuntaa, jotta kaikki osaavat tehdä monipuolisesti erilaisia töitä ja tietävät oman roolinsa hätätilanteissa. Olemme myös harjoitelleet erilaisissa hätätilanteissa toimimista. Päivitimme vastikään riskiarviot korjaamo- ja konsernitasolla.

Kaskismaa arvioi Millogilta saadun arvokkaan asiantuntija-avun vauhdittaneen omien varautumissuunnitelmien kehittämistä ja sidosryhmäpäivät ovat valaisseet varautumisen monimutkaisuutta ja tärkeyttä. Hän toivoo, että jatkossa järjestettäisiin lisää yhteisiä harjoituksia. Muita suomalaisia turvallisuuskriittisiä yrityksiä Kaskismaa kannustaa investoimaan teknologiaan ja järjestelmiin sekä verkostoitumaan. Omaa varautumistaan tulisi arvioida päivittäin.

– Joustavuus ja ennakointi ovat varautumisessa olennaista. Digitaaliset ratkaisut auttavat muun muassa riskien analysoinnissa, huoltotarpeiden ennakoimisessa, toimintaympäristön tarkkailussa sekä resurssien optimoinnissa. Yhteistyö kriisitilanteessa on kriittisen tärkeää, joten kannattaa jakaa ajatuksia ja konkreettisia vinkkejä niin saman kuin muidenkin alojen toimijoiden kanssa. Ihmisten tekemät aktiiviset havainnot yhdessä teknisten ratkaisujen tuoman informaation kanssa ovat muuttaneet maailmaa omalta osaltaan turvallisemmaksi.

Varautumisen ja valmiussuunnittelun tukipalvelu

Millog tarjoaa varautumisen ja valmiussuunnittelun tukipalvelua kunnille ja muille huoltovarmuuskriittisille toimijoille. Palvelu sisältää:

  • monipuolisen lähtötilanteen kartoituksen
  • lähtötilanteen kartoituksessa tehtyihin havaintoihin perustuvan varautumissuunnittelun tuen
  • varautumissuunnitelman seurannan sovituin määräajoin

Palveluun voidaan sisällyttää myös esimerkiksi erilaisia häiriöharjoituksia tai häiriöjohtamisen arviointeja yhteistoimintaharjoituksissa.

Kysy lisää!

Markku Riekkola

Myyntijohtaja, Viranomaiset ja Teollisuus