Kesätöissä Millogilla: Myyntityötä ammattilaisten opeissa

Veeti Määttä työskenteli Millogilla myynnin ja markkinoinnin tukitehtävissä kesällä 2023.

Markkinointia opiskelevalle Veeti Määtälle kesätyö Millogilla tarjosi näköalapaikan B2B-myynnin ja -markkinoinnin kiemuroihin.

Veeti Määttä, 26, työskenteli kesällä 2023 Millogilla Pirkanmaalla myynnin ja markkinoinnin kesätyöntekijänä viranomais- ja teollisuusasiakkuuksien parissa. Tehtävään kuului monipuolisia myynnin ja markkinoinnin tukitehtäviä, kuten asiakasrekisterin läpikäyntiä ja järjestelyä sekä kilpailija-analyysin tekemistä valittujen palvelujen osalta myynnin suunnitelmaa varten.

Markkinoinnin opintojaan Jyväskylän kauppakorkeakoulussa viimeistelevää Veetiä kiinnostaa erityisesti B2B-myynti eli yritysten välinen kaupankäynti. Kesätyö Millogilla oli Veetille ensimmäinen oman alan työpaikka ja lähtölaukaus mieleiselle uralle.

– Itseäni kiinnostaa etenkin isot kaupat, jotka tehdään niin sanotusti isojen pöytien ääressä useiden ihmisten kesken. Millog on arvostettu yritys ja kesätyö täällä oli mielenkiintoinen mahdollisuus tutustua alaan käytännössä, Veeti sanoo.

Ammatillinen itsevarmuus kasvoi

Veetin mukaan kesässä mielenkiintoisinta oli nähdä myyntitiimin arkea ja oppia alan rautaisilta ammattilaisilta parhaita toimintatapoja ja käytäntöjä.

– Omat tiimiläiset olivat osan kesästä lomalla, mutta arvostan sitä, kuinka paljon he osallistivat minua kaikkiin työjuttuihinsa aina kun se oli mahdollista. Pääsin muun muassa seuraamaan palavereita ja erilaisia tilaisuuksia sekä näkemään kuinka tarjouksia tehdään.

– Mielestäni sain kesästä paljon. Olin päivittäin todella innoissani, kun olin päässyt työskentelemään itseäni kiinnostavien asioiden kanssa ja tekemään konkreettisia asioita myynnin saralla.

Kesä Millogilla kasvatti myös Veetin ammatillista itsevarmuutta. Hän sanoo yllättyneensä positiiviesti huomatessaan, kuinka omasta tietopankista syntyi paljon hyviä ehdotuksia ja ajatuksia.

– Kun tulee tekemään markkinointia ja myyntiä suoraan koulunpenkiltä, ajattelee tietävänsä paljonkin, mutta käytännön työn kautta ne opit ja asiat vasta oikeasti konkretisoituvat, hän pohtii.

Mukava ja rento työympäristö

Toimiston hyvä ja kannustava työilmapiiri ja -kulttuuri saavat Veetiltä kehuja. Erityisesti hän muistaa yllättyneensä positiivisesti toimipaikan henkilöstöinfon lämminhenkisestä tunnelmasta.

– Olin ollut vasta viikon talossa, kun osallistuin toimipaikan henkilöstöinfoon. Yllätyksekseni koko toimiston väki oli fyysisesti paikalla. Oli hieno nähdä, kuinka kollegat heittivät vitsiä keskenään pilke silmäkulmassa ja nauroivat yhdessä. Kokemus antoi heti turvallisen fiiliksen, kun näki, miten ystävällisiä ja rentoja kaikki olivat. Se rohkaisi myös itseänikin olemaan avoimempi ja laittamaan omaa persoonaa eri tavoin likoon.

Hyväksy statistics, marketing katsoaksesi videon

Hanki kesääsi elämyksiä, joita et muualta saa! Lue lisää kesätyömahdollisuuksista Millog-yhtiöissä.