Millog sai merkittävän lisätilauksen Puolustusvoimilta K9-panssarihaupitsien käyttökuntoon saattamisesta

Millogin käyttökuntoon saattamia, käytettyjä K9-panssarihaupitseja valmistuu Puolustusvoimille tasaisesti.

Millog toimittaa Puolustusvoimille lisää käyttökuntoon saatettuja K9-panssarihaupitseja. Sopimukseen kuuluvat panssarihaupitsit valmistuvat vuoteen 2030 mennessä.

Millog on saanut merkittävän tilauksen Puolustusvoimilta K9-panssarihaupitsien käyttökuntoon saattamisesta. Hankinta on jatkoa vuonna 2017 tehdylle tilaukselle, jossa Puolustusvoimat sopi Millogin kanssa silloin hankittujen panssarihaupitsien käyttökuntoon saattamisesta.

Tuore sopimus on arvoltaan 8,1 miljoonaa euroa. Tilaus kattaa Etelä-Koreasta vuosina 2021 ja 2022 hankittujen, tela-alustaisten 155 mm:n K9-panssarihaupitsien kansalliset muutostyöt huoltotoimenpiteineen ja vikakorjauksineen sekä lopputarkastuksen sisältäen laitteiden koekäytön ja toimintakoeammunnan.

Tilaukseen liittyvät K9-panssarihaupitsit valmistuvat vuoteen 2030 mennessä. Sopimuksen työllistävä vaikutus on 27 henkilötyövuotta.

Millogin toimitusjohtaja Rami Harmaala kiittää Puolustusvoimia luottamuksesta. Harmaalan mukaan projektin työt on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa käyttäjien tarpeet huomioon ottaen.

– Millogin tekemien muutostöiden ansiosta käyttäjä saa juuri tarpeitansa vastaavan järjestelmän. Ensimmäisen haupitsierän työt ovat jo pitkällä ja siirrymme niiden valmistuttua seuraavien pariin. Projektin kuluessa Millogille on rakentunut myös kattava kunnossapitokyky järjestelmälle. Sen avulla pystymme tukemaan Puolustusvoimia pitämällä panssarihaupitsit käyttökuntoisina koko elinkaaren ajan, Harmaala sanoo.

Lisätiedot:
Maria Takalo, viestintäpäällikkö, maria.takalo@millog.fi, puh. 040 315 7020

Millog Oy on Suomen puolustusvoimien strateginen kumppani ja erikoistunut viranomaisten ja yritysten huoltovarmuuden turvaamiseen sekä kokonaisvaltaiseen elinkaarenhallintaan. Palveluihimme sisältyvät muun muassa teknisten järjestelmien elinjaksosuunnittelu ja -päivitykset, kyberturvallisuus, varaosahankinta, logistiikka- ja varastointipalvelut sekä jälkikäsittely.