Tule tekemään löytöjä! – Puolustusvoimilta poistettua materiaalia huutokaupataan Tampereen Kalkussa 10.–11.5.

Millogin järjestämässä huutokaupassa huudettavana on noin 500 erilaista huutoa, kuten erilaisia moottoriajoneuvoja, korjaamokoneita sekä muuta kuljetus- ja korjaamoalan materiaalia.

Suosittu Puolustusvoimien käytöstä poistetun materiaalin huutokauppa järjestetään jälleen keskiviikkona ja torstaina 10.–11. toukokuuta kello 9 alkaen Kalkussa Tampereella osoitteessa Petsanpuisto 22. Huutokaupassa myytävä materiaali on nähtävänä myyntipaikalla huutokauppaa edeltävänä päivänä tiistaina 9. toukokuuta kello 9–15.

Kalkussa huudettavana on tällä kertaa noin 500 erilaista huutoa. Myytävän materiaalin joukossa on reilu 80 kulkupeliä, kuten paketti- ja kuorma-autoja, telakuorma-autoja, moottoripyöriä sekä -kelkkoja. Lisäksi huudettavana on erilaisia korjaamokoneita, sähkövoimalaitteita, kontteja, peräkärryjä ja muuta kuljetus- sekä korjaamoalan materiaalia.

Huutokaupasta vastaavan logistiikkapäällikön Petri Lundelinin mukaan suuremmat moottoriajoneuvot, kuten autot ovat huudettavissa torstaina ja pienempiä ajoneuvoja, kuten moottoripyöriä ja -kelkkoja huutokaupataan molempina tapahtumapäivänä.

Huutokaupassa kaikki materiaali myydään romuksi merkittynä materiaalin kunnosta riippumatta. Huutokaupattava materiaali on pääosin Puolustusvoimien omaisuutta. Puolustusvoimien strategisena kumppanina Millog vastaa tapahtuman järjestämisestä.

Millogiin kuuluvalla SA-kaupalla on Kalkun huutokaupan yhteydessä erillismyyntipiste, jossa Puolustusvoimien hylkäämää ja käytöstä poistamaa materiaalia myydään kiinteällä hinnalla. SA-kaupan pisteellä myynnissä on muun muassa polkupyöriä, sarkapukuja, maastopuvun m/62 takkeja ja housuja, päällystakkeja, kenttälakkeja sekä työkaluja. SA-kaupan myyntipiste on auki myös huutokaupattavan materiaalin näyttöpäivänä kello 9–15.

Tietoa ja valokuvia myytävästä materiaalista päivitetään tapahtuman huutokaupat.com -sivulle vaiheittain ennen tapahtumaa. Huutokauppaluettelo valmistuu huutokauppaviikkoon mennessä. Muutokset luetteloon ovat mahdollisia.

Kalkun huutokauppa

Mikä: Puolustusvoimien käytöstä poistetun materiaalin huutokauppa.
Missä: Petsanpuisto 22, 33330 Tampere.
Milloin: Huutokauppa järjestetään 10.–11.5.2023. Tapahtuma alkaa klo 9 ja päättyy arviolta klo 16 tai kun huudettava materiaali loppuu. Myytävä tavara on nähtävillä huutokauppapaikalla myyntipaikalla 9.5.2023 klo 9–15.
Kenelle: Tapahtumaan on avoin pääsy. Huutokaupassa on rekisteröidyttävä huutajaksi. Sen voi tehdä joko kassalla huutokaupan näyttöpäivänä 9.5 klo 10 alkaen ja huutokauppapäivänä klo 8 alkaen.