Millog-yhtiöihin kuuluva Senop ja Puolustusvoimat allekirjoittivat puitesopimuksen MPL15 maalinpaikannuslaitteiden elinjaksopäivityksestä

Millog-yhtiöihin kuuluva Senop Oy on allekirjoittanut puitesopimuksen Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen kanssa MPL15 maalinpaikannuslaitteiden elinjaksopäivityksen toteuttamisesta tilausvuosille 2023–2025. Puitesopimus mahdollistaa palveluskäytössä olevien MPL15 maalinpaikannuslaitteiden laseretäisyysmittareiden ja lämpökameramoduulien uusimisen sekä ohjelmistopäivitykset.

MPL15 on monipuolinen maalinpaikannus- ja tähystyslaite, joka on ollut palveluskäytössä Puolustusvoimissa vuodesta 2015 alkaen. Laitteeseen on yhdistettynä päivä- ja lämpökamera, GPS, elektroninen kompassi sekä laseretäisyysmittari. MPL15 maalinpaikannuslaitteella saadaan siis nappia painamalla maalin koordinaatit, jotka voidaan lähettää langattomasti toiselle päätelaitteelle ja sieltä edelleen tuliyksikölle. MPL15 ohjelmistoineen mahdollistaa maalien havaitsemisen ja satelliittipaikannuksesta riippumattomat mittaukset olosuhteista tai vuorokauden ajasta riippumatta.

– Tuotteen modulaarisuus on meillä tuotekehityksen ja -suunnittelun keskeinen lähtökohta. Modulaarisuus mahdollistaa laitteiden elinkaaren jatkamisen kustannustehokkaasti komponentteja ja ohjelmistoja päivittämällä, toteaa Senop Oy:n toimitusjohtaja Aki Korhonen.

– Logistiikkalaitoksen kanssa solmittu puitesopimus osoittaa kyvykkyytemme ylläpitää laitteidemme suorituskykyä toimintaympäristöä vastaavana ja taata järjestelmien pitkät elinkaaret, painottaa Korhonen.

Senopin missiona on toimia asiakaslähtöisesti ja ratkaisukeskeisesti. Puolustusvoimat on Senopin tärkein asiakas. Senopin puolustus- ja turvallisuuspuolen tuotekonseptiin kuuluvat korkean suorituskyvyn valonvahvistimet, pimeätähtäimet, älykkäät lämpötähtäimet, maalinpaikannuslaitteet, ajoneuvokamerat ja Järjestelmäalustaratkaisut.

Lisätiedot:
Senop Oy:n toimitusjohtaja Aki Korhonen
puh., +358 20 734 3500 (vaihde)
s-posti: aki.korhonen@senop.fi.

Senop on luotettu suomalainen puolustus- ja turvallisuusalan korkealaatuisten pimeänäköratkaisujen ja vaativien järjestelmäintegraatiopalvelujen tuottaja sekä turvallisen viranomais- ja ammattilaisviestinnän asiantuntija. Senopin missiona on olla asiakkailleen luotettava tilannetietoisuuden ja vaikuttamisen mahdollistaja kaikissa olosuhteissa.

Senop tarjoaa vaativaan käyttöympäristöön suunniteltuja ja korkean suorituskyvyn omaavia pimeänäkölaitteita, optroniikkaa ja tietoturvallisia viestintäratkaisuja sekä vaativia järjestelmäintegrointipalveluja puolustus- ja turvallisuusalan toimijoille sekä kriittisen infrastruktuurin organisaatioille. Yhtiö toimii neljällä paikkakunnalla ja työllistää lähes 70 ammattilaista. Senop kuuluu Millog-yhtiöihin ja Millogin pääomistajat ovat Patria ja Insta.