Tervetuloa Riihimäellä 26.–28.9.2024 järjestettävään DEFINE Hackathoniin. Kilpailu on ainutlaatuinen mahdollisuus kehittää ja sparrata innovatiivisia ratkaisuja puolustusalan huippuasiantuntijoiden kanssa. Ilmoittautuminen on auki 15.9. asti – varmista paikkasi tapahtumassa!
Riihimäellä 26.–28. syyskuuta 2024 järjestettävä DEFINE Hackathon haastaa osallistujat miettimään, miten arkisia laitteita ja teknologioita voidaan hyödyntää puolustus- ja turvallisuusalalla. Tapahtuman tavoitteena ei ole pelkästään löytää valmiita konsepteja, vaan sen toivotaan myös herättelevän uusia näkökulmia ja oivalluksia, joissa olisi jatkokehityspotentiaalia. Millog järjestää hackathonin yhdessä Define-verkoston (Defence Innovation Network Finland) kanssa.
Venäjän hyökkäys Ukrainaan on kiihdyttänyt puolustusalan kehitystä Euroopassa ja nostanut puolustustarvikkeiden kysyntää. Korkean osaamisen maana, suomalaisyrityksillä on paljon annettavaa kasvavalle puolustusmarkkinalle niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Erityisesti potentiaalia nähdään teknologiaratkaisuissa, joiden kehitys on siviilipuolella ketterämpää ja nopeampaa perinteiseen sotilasteknologiaan verrattuna.
– Puolustusalalla on nyt kysyntää sekä uusille yrityksille ja ratkaisuille että olemassa olevan teknologian hyödyntämiselle sotilaskäyttöön, taustoittaa Define-verkoston tukena toimiva kenraaliluutnantti evp. Ilkka Korkiamäki.
Millog on osa Riihimäellä toimivaa Define-verkostoa, jonka tavoitteena on edistää yhteistyötä Puolustusvoimien, oppilaitosten ja yritysten välillä synnyttäen uusia innovaatioita sekä korkean osaamisen työpaikkoja Kanta-Hämeeseen. Puolustusvoimien strategisena kumppanina Millog on tunnettu vahvasta asiantuntemuksestaan puolustusalan erityistarpeiden ja toimintaympäristöjen osalta ja on siksi myös luonteva sillanrakentaja puolustus- ja siviilialan välillä.
– Meille on tärkeää, että olemme mukana tukemassa Suomen turvallisuus- ja puolustusalan kehittämistä ja maanpuolustuksen uusia ratkaisuja, sekä mahdollistamassa yhteistyöstä syntyvien uusien innovaatioiden testaamista ja nopeaa hyödyntämistä Puolustusvoimien tarpeisiin. Samalla varmistamme ja kasvatamme myös omaa osaamistamme sekä verkostoamme, jolla mahdollistamme menestymisemme jatkossakin, Define-verkoston ohjausryhmän puheenjohtaja ja Millogin Viranomaiset ja -teollisuus -toimialan johtaja Toni Piispa sanoo.
Mentorointia alan huipuilta
DEFINE Hackathon tarjoaa osallistujille mahdollisuuden työskennellä puolustusalan ammattilaisten kanssa. Puolustusvoimien tutkimuslaitos on ollut aktiivisesti mukana hackathonin tehtävien suunnittelussa, ja heidän asiantuntijansa toimivat osallistujien mentoreina tapahtuman aikana. Kilpailun tehtävät keskittyvät kyberturvallisuuteen, katastrofiavun järjestelmiin, miehittämättömiin ilma-alusjärjestelmiin ja autonomisiin järjestelmiin, viestintäverkkoihin sekä tekoälyn ja koneoppimisen hyödyntämiseen uhkien havaitsemisessa.
Informaatiotekniikan osastopäällikkö, everstiluutnantti Juha Mäkelä Puolustusvoimien tutkimuslaitokselta kehuu tapahtuman olevan hieno uusi päänavaus. Tutkimuslaitos on osallistunut aiemminkin kyberturvallisuuteen keskittyneisiin hackathoneihin, mutta tällä kertaa mukana ollaan koko laitoksen voimin. Mäkelä toimii itse yhtenä kilpailun tuomarina. Hänen mukaansa parhaimmillaan osallistujilta syntyy jokin uusi idea, joka poikii jatkokehityksen kautta pitkäaikaista yhteistyötä Puolustusvoimien kanssa.
– Innovaatiotoiminta on uusi kokonaisuus Puolustusvoimille ja me vielä opettelemme, mitä se voisi meidän toiminnassamme ja tukenamme tarkoittaa. Mielestäni DEFINE Hackathon on mielenkiintoinen mahdollisuus kokeilla yhdenlaista yhteistyömallia. Mentoreina toimivat huippututkijamme ovat myös aika innoissaan, että pääsevät sparraamaan ja näkemään tiimien työskentelyä, hän sanoo.
Tarjolla mielenkiintoisia palkintoja
DEFINE Hackathoniin toivotaan osallistujia niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Tiimit voivat olla esimerkiksi yrityksistä, start-upeista, oppilaitoksista ja varuskunnista. Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijat voivat ansaita myös opintopisteitä osallistumalla tapahtumaan.
Kilpailun parhaat tiimit palkitaan rahapalkinnoilla sekä lipuilla tammikuussa 2025 järjestettävään SecD-Day -tapahtumaan, joka kokoaa yhteen puolustus- ja turvallisuusalan ammattilaiset. Lisäksi voittajatiimille tarjoutuu poikkeuksellinen mahdollisuus esitellä ratkaisunsa Patrian toimitusjohtajalle Esa Rautalingolle ja Puolustusvoimien tutkimuslaitoksen asiantuntijoille. Riihimäen kaupunki tukee myös paikallisia tiimejä tarjoamalla liiketoiminnan kehityspalveluita.
DEFINE Hackathonin Ilmoittautuminen on käynnissä – varmista paikkasi 15.9. mennessä ja tule luomaan tulevaisuuden ratkaisuja!
Millog Oy on Suomen puolustusvoimien strateginen kumppani ja erikoistunut viranomaisten ja yritysten huoltovarmuuden turvaamiseen sekä kokonaisvaltaiseen elinkaarenhallintaan. Palveluihimme sisältyvät muun muassa teknisten järjestelmien elinjaksosuunnittelu ja -päivitykset, kyberturvallisuus, varaosahankinta, logistiikka- ja varastointipalvelut sekä jälkikäsittely.
Defence Innovation Network Finland (DEFINE) on avoin verkosto, joka kerää yhteen Puolustusvoimat, puolustus- ja turvallisuusalan yritykset, oppilaitokset ja tutkimuslaitokset sekä useita toimijoita Riihimäellä sekä ja Kanta-Hämeen alueella. Verkoston tavoite on kiihdyttää osallistujien innovaatio- ja kehitystoimintaa sekä kasvattaa yritysten liikevaihtoa. Millog on Define-verkoston ohjausryhmän jäsen. www.definefinland.fi