Senop kehittää uusia pimeätoimintavälineitä Puolustusvoimille

Millogin tytäryhtiö Senop Oy on allekirjoittanut aiesopimuksen 23.5.2024 Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen kanssa uusien kotimaisten pimeätoimintavälineiden jatkokehityksestä.

Aiesopimus liittyy Maavoimien pimeätaistelukyvyn kehittämiseen. Kehitysyhteistyöllä pyritään tuottamaan Puolustusvoimille hankintavalmius kotimaisille pimeätoimintavälineille, joissa yhdistyvät korkea suorituskyky, huoltovarmuus, kustannustehokkuus sekä yhteensopivuus nykyisen ja tulevan taistelijan varustuksen kanssa.

Aiesopimus sisältää seuraavien tuotteiden kehittämisen Suomen puolustusvoimille:

  • Valonvahvistin M20 teknologiaan perustuva päivitetyllä ergonomiaratkaisulla sekä kypäräkiinnitysadapterilla varustettu uuden sukupolven valonvahvistin.
  • Jäähdyttämättömään lämpökamerateknologiaan perustuva, olemassa olevia sekä uusia puolustusvoimaspesifejä ohjelmistoratkaisuja hyödyntävä ryhmän lämpötähystin.
  • Älytähtäinteknologiaan perustuva seuraavan sukupolven monikäyttötähtäin tulituki- ja sinkoaseille.

Pimeätoimintavälineiden kehitystyöhön on myöhemmin mahdollista liittää myös muita maita.

Kyky taistella ympäri vuorokauden ja haastavissa toimintaolosuhteissa on keskeinen kyvykkyys nykyaikaisissa sotatoimissa. Senopin toimitusjohtajan Aki Korhosen mukaan tämä aiesopimus osoittaa kehityksen suuntaa, jossa 24/7/365-toimintakyky, sotavarustuksen käyttöergonomia ja vaikuttamisen nopeus olosuhteista riippumatta ovat taistelukentällä voiton avaimia. Uusien pimeätoimintavälineiden kehitys on liiketoiminnallemme merkittävä ja strategisesti tärkeä hanke. Korhonen painottaa myös, että asiakaslähtöisyys on toimintamme keskiössä ja Puolustusvoimat on Senop Oy:n tärkein asiakas. Yhteistyö loppukäyttäjien kanssa testauksessa ja tuotekehityksessä mahdollistaa laitteiden käytettävyyden ja suorituskyvyn hiomisen huippuunsa.

Lisätietoja antaa:
Toimitusjohtaja Aki Korhonen, Senop Oy, puh. 020 734 3500 (vaihde), aki.korhonen@senop.fi

Senop on luotettu suomalainen puolustus- ja turvallisuusalan korkealaatuisten pimeänäköratkaisujen ja vaativien järjestelmäintegraatiopalvelujen tuottaja sekä turvallisen viranomais- ja ammattilaisviestinnän asiantuntija. Senopin missiona on olla asiakkailleen luotettava tilannetietoisuuden ja vaikuttamisen mahdollistaja kaikissa olosuhteissa.

Senop tarjoaa vaativaan käyttöympäristöön suunniteltuja ja korkean suorituskyvyn omaavia pimeänäkölaitteita, optroniikkaa ja tietoturvallisia viestintäratkaisuja sekä vaativia järjestelmäintegrointipalveluja puolustus- ja turvallisuusalan toimijoille sekä kriittisen infrastruktuurin organisaatioille. Patria-konserniin kuuluva Millog Oy:n tytäryhtiö Senop toimii neljällä paikkakunnalla ja työllistää yli 120 ammattilaista. www.senop.fi