Senop toimittaa integroituja tulenjohtokeskuksia NSM CDS-järjestelmään Kongsberg Defence & Aerospace AS:lle

Senop on saanut Kongsberg Defence & Aerospace AS:ltä merkittävän vientitilauksen integroitujen tulenjohtokeskusten toimittamisesta. Sopimus avaa uuden kappaleen Senopin ja Kongsbergin välisessä yhteistyössä, joka sai alkunsa Suomen NASAMS-ilmatorjuntajärjestelmän hankinnasta vuonna 2009.

Millog-yhtiöihin kuuluva Senop Oy on saanut Kongsberg Defence & Aerospace AS:ltä (KDA) merkittävän vientitilauksen integroitujen Fire Control Center (FCC) -tulenjohtokeskusten toimittamisesta kansainväliseen Naval Strike Missile Coastal Defence System (NSM™ CDS) -projektiin. Sopimus koostuu kontteihin integroiduista tulenjohtokeskuksista.

NSM™ CDS on erittäin suorituskykyinen rannikkotorjuntajärjestelmä. Sen verkostokeskeinen arkkitehtuuri mahdollistaa monia uniikkeja ominaisuuksia kuten useita samanaikaisia kosketuksia viholliseen sekä horisontin taakse yltävän maalinpaikannuksen. Järjestelmä voidaan integroida ja adaptoida osaksi loppukäyttäjän rinnakkaisia ase- ja johtojärjestelmiä, mikä laajentaa puolustettavissa olevaa aluetta ja tehostaa joukkojen taistelukykyä.

Tulenjohtokeskus on NSM™ CDS-järjestelmän keskeinen integroiva elementti, jonka avulla ylläpidetään muun muassa tulenjohto- ja tilannekuvaa. NSM™ CDS-järjestelmän FCC perustuu samanlaiseen toimivaksi todettuun BMC4I-moduuliin kuin NASAMS-järjestelmän FDC-tulenjohtokeskus. FCC on ajoneuvotyyppiriippumaton ja voidaan asentaa erilaisiin pyörä- ja tela-ajoneuvoihin.

Sopimus avaa uuden kappaleen Senopin ja Kongsbergin välisessä yhteistyössä, joka sai alkunsa Suomen NASAMS-ilmatorjuntajärjestelmän hankinnasta vuonna 2009. Samankaltaisen BMC4I-tulenjohtomoduulin käyttö useissa järjestelmissä mahdollistaa synergiat eri hankkeiden välillä, joka parantaa toimitusvarmuutta ja kustannustehokkuutta.

– Tämä on luonnollinen ja jännittävä jatkumo pitkäaikaiseen yhteistyöhömme Kongsberg Defence & Aerospace AS:n kanssa. Odotamme innolla, että pääsemme toimittamaan laadukkaita integrointipalveluitamme ja varmistamaan asiakkaamme menestyksen myös tällä puolustussektorilla, kertoo Senopin toimitusjohtaja Aki Korhonen.

Lisätietoja antaa:
Aki Korhonen, toimitusjohtaja, Senop Oy
puh. 020 734 3500 (vaihde)
aki.korhonen@senop.fi

Senop on luotettu suomalainen puolustus- ja turvallisuusalan korkealaatuisten pimeänäköratkaisujen ja vaativien järjestelmäintegraatiopalvelujen tuottaja sekä turvallisen viranomais- ja ammattilaisviestinnän asiantuntija. Senopin missiona on olla asiakkailleen luotettava tilannetietoisuuden ja vaikuttamisen mahdollistaja kaikissa olosuhteissa.

Senop tarjoaa vaativaan käyttöympäristöön suunniteltuja ja korkean suorituskyvyn omaavia pimeänäkölaitteita, optroniikkaa ja tietoturvallisia viestintäratkaisuja sekä vaativia järjestelmäintegrointipalveluja puolustus- ja turvallisuusalan toimijoille sekä kriittisen infrastruktuurin organisaatioille. Millog-yhtiöihin ja Patria-konserniin kuuluva Senop toimii neljällä paikkakunnalla ja työllistää yli 100 asiantuntijaa.

www.senop.fi