Millog-yhtiöihin kuuluvat Western Shipyard, Laivakone ja Hämeen Diesel yhdistyvät Millog Marine & Power Oy:ksi

Millog Marine & Power: Teijon telakka

Millogin tytäryhtiöt Western Shipyard, Laivakone ja Hämeen Diesel yhdistyvät Millog Marine & Poweriksi. Uusi yhtiö jatkaa Millogin omistuksessa itsenäisenä tytäryhtiönä. Toiminta jatkuu entisissä toimipaikoissa, ja jatkossa yhtiö pystyy tarjoamaan laajempia palvelukokonaisuuksia, kun yksiköt täydentävät toistensa osaamista. Yhdistymisen jälkeen Millog Marine & Power on yksi Suomen kokonaisvaltaisimmista meri- ja moottoritekniikan kunnossapidon asiantuntijoista.

Millog-yhtiöihin kuuluvat Oy Western Shipyard Ltd, Laivakone Oy ja Hämeen Diesel Oy
yhdistyvät Millog Marine & Power Oy:ksi. Uusi yhtiö tarjoaa telakointi- ja projektipalveluja,
moottori- ja vaihteistokorjausta sekä kenttähuoltoa meriklusterin, teollisuuden, energiasektorin sekä raskaiden työkoneiden tarpeisiin.

Yhdistymisen jälkeen Millog Marine & Power on yksi Suomen kokonaisvaltaisimmista meri- ja moottoritekniikan kunnossapidon asiantuntijoista.

– Kaikki kolme yritystä täydentävät toistensa osaamista hienosti. Palvelutarjontamme laajenee niin telakointipalveluissa kuin kenttähuollossakin kattamaan moottori-, kone-, sähkö- ja hydrauliikkatyöt. Nämä kaikki palvelut on nyt mahdollista tilata yhdeltä luotettavalta kumppanilta, Millog Marine & Powerin toimitusjohtaja Janne Sirviö luonnehtii.

Palvelut vastaavat merenkulun murrokseen

Vihreä siirtymä ja alati kehittyvä tekniikka asettavat meriteollisuudelle uusia haasteita. Älykäs teknologia ja erilaiset etävalvontaratkaisut lisääntyvät laivoissa jatkuvasti. Samaan aikaan sähkö- ja LNG-moottorit yleistyvät. Uudenlaiset laitteistot ja järjestelmät vaativat erityisosaamista ja valmiuksia vaativaan huoltoon.

Viime vuosina keskustelu kotimaisen huoltoketjun ja toimintavarmuuden merkityksestä on lisääntynyt voimakkaasti. Aiemmin vain viranomaisia koskettanutta valmiussuunnittelua tehdään nykyään enemmän myös yrityksissä.

– Millog Marine & Power -toimipaikoilla on pitkä historia ja vuosikymmenten kokemus
toimialojemme kehityksestä. Meillä ei ole pitkiin alihankintaketjuihin nojaavien yritysten rajoitteita esimerkiksi liikkumisen tai saatavuuden suhteen. Lisäksi kumppaniverkostomme koostuu pääosin kotimaisista yrityksistä ja pystymme tarjoamaan turvallisuusselvitetyt työntekijät korkeaa turvallisuutta vaativiin projekteihin, Janne Sirviö summaa.

Ennakoivaa huoltoa koko Itämeren alueella

Yhdistymisen jälkeen Millog Marine & Power Oy:n yksiköiden toiminta jatkuu entisissä toimipaikoissa, ja jatkossa yhtiö kykenee palvelemaan pitkäaikaisia asiakkaitaan laajemmin myös maantieteellisesti. Yhtiön toimipaikat sijaitsevat Teijossa, Kaarinassa, Vantaalla, Hämeenlinnassa sekä Lyypekissä Saksassa, ja yhdistymisellä on positiivinen työllistävä vaikutus näillä paikkakunnilla.

Millog Marine & Powerin vahvuuksiin kuuluu etenkin ketterä kenttähuolto, jonka avulla yhtiö pystyy vastaamaan nopeasti akuutteihinkin tarpeisiin.

– Haluamme olla asiakkaillemme luotettava kunnossapidon kumppani, joka toisaalta osaa
ennakoida tulevia tarpeita, mutta myös tarvittaessa reagoida ja auttaa asiakasta siellä, missä ongelmia ilmaantuu – satamissa, aluksilla tai maalla. Kenttähuoltoyksikkömme saadaan nopeasti liikkeelle minne päin Itämerta tahansa, ja tarvittaessa vieläkin kauemmas, Sirviö kertoo.

Sekä henkilö- että rahtiliikenne merillä kasvavat vuosittain, mikä korostaa ennakoivan huollon ja lyhyempien telakointijaksojen tarvetta.

– Yhdessä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme suurimman osan heidän tarvitsemistaan meri- ja moottoritekniikan palveluista yhden luukun periaatteella. Näin kunnossapito on
kustannustehokkaampaa ja samalta toimijalta saa tukea alusten ja moottoreiden koko elinkaarelle, myyntipäällikkö Jukka Suvanto täydentää.

Lisätiedot:
Janne Sirviö, Toimitusjohtaja, Millog Marine & Power Oy
+358 50 577 8600, janne.sirvio@millog-mp.fi

Millog Marine & Power on ketterä ja kokonaisvaltainen kumppani meri- ja moottoritekniikan kunnossapitoon. Palveluihimme kuuluvat alusten huolto- ja kuivatelakoinnit, kenttähuollot, konversioprojektit, meritekniset rakenteet sekä moottorien ja voimalaitosten huollot. Huoltojen lisäksi meillä on valmius tarttua suuriinkin Mid-Life Upgrade- (MLU) ja konversioprojekteihin.