Ylläs-Levi – Virve-vuokrapuhelimet tekevät suurtapahtumasta turvallisen

Ylläs–Levi-hiihdossa latu kulkee erämaassa. Varmatoiminen viestintä on edellytys tapahtuman turvallisuudelle.

Tunturi-Lapissa järjestettävä hiihtokilpailu Ylläs–Levi on kasvanut lähes tuhannen osallistujan tapahtumaksi, koska keväthangilla kauniissa maisemissa liikkuminen on hiihtäjille upea elämys. Erämaan halki vievä tapahtuma on kuitenkin täysin turvallinen vain, jos viestintäyhteydet toimivat varmasti. Siksi järjestäjät vuokrasivat puhelimet Millog-yhtiöihin kuuluvalta Senop Communicationsilta (ent. Virve Tuotteet ja Palvelut Oy) .

Ylläs–Levi-hiihdossa etäisyydet ovat pitkiä. Kilpailussa on kaksi eri mittaista matkaa, 55 ja 70 kilometriä, joiden maali on Levin keskustassa. Varmatoiminen viestintä on järjestäjien ehdoton vaatimus, sillä kisan aikana saattaa tapahtua mitä tahansa sairauskohtauksesta onnettomuuteen. Latu kulkee erämaassa, joten evakuointi onnistuu vain tietyistä kohdista matkan varrelta.

Maastohiihtotapahtumaan osallistuu nykyään lähes tuhat hiihtäjää, joten pelastusorganisaatiota kasvatettiin muutama vuosi sitten vastaamaan kasvavia ihmismääriä. Kokonaisuutta koordinoi johtokeskus, josta ollaan yhteydessä muun muassa SPR:n ja VPK:n vapaaehtoisiin sekä maastossa liikkuviin niin sanottuihin evakuointiautoihin.

– Meidän täytyy koko ajan tietää, mitä tapahtuu. Siksi on hyvä, että tarvittaessa kaikki pelastusorganisaatiossa kuulevat puhelinkeskustelut samalla kertaa. Lisäksi Senop Communicationsin toimittamat vara-akut ovat olennaisia, sillä päivän pituus voi olla 12 tuntia. Vaihtoakkujen ansiosta toiminta jatkuu katkoitta, kertoo turvallisuuspäällikkö Heikki Saarensalmi Levi Ski Resortista.

Hän toimii turvallisuuspäällikkönä myös Ylläs–Levi-hiihtotapahtumassa. Se järjestettiin keväällä 2022 neljättä kertaa.

– On todella tärkeää, että Senop Communicationsin puhelimissa on pidemmät antennit ja hyvä kuuluvuus. Hiihtoreitin varrella on katvealue, mutta jopa sieltä tulivat nyt viestit läpi, vain hieman pätkien.

Tapahtumajärjestäjä arvostaa hyvää palvelua ja vaivattomuutta

Heikki Saarensalmi on tottunut käyttämään Virve-puhelimia päivittäisessä työssään. Levi Ski Resortin sekä Senop Communicationsin yhteistyö on jatkunut sujuvana jo vuosia, joten hän päätti tilata vuokrapuhelimet Ylläs–Levi-hiihtoon Senopilta.

– Puhelimet pelasivat hyvin. Ne olivat laadukkaita, lähes uuden näköisiä ja todella siistissä kunnossa. Lisäksi salkku, jossa puhelimet saapuivat, oli todella toimiva. Se on hyödyllistä silloin, kun puhelimia kuljetetaan, Saarensalmi sanoo.

– Palvelu on ollut hyvää, ja yhteistyö on ollut kaikin puolin helppoa ja sujuvaa. Parasta tapahtumajärjestäjän kannalta oli vaivattomuus: puhelimet tulivat meille helposti ja palautus oli yksinkertaista. Kaikki oli niin kuin piti ja kuten oli sovittu. Annan Senop Communicationsille arvosanaksi 10+ ja suosittelen yritystä yhteistyökumppaniksi lämpimästi.

Kysy lisää

Jesse Lohtander

Tekninen myyjä
Senop Communications