Autoglym Ralli – Luotettavat Virve-puhelimet varmistavat vauhdikkaan tapahtuman järjestämisen turvallisesti

Toimiva viestijärjestelmä on välttämättömyys vauhdikkaan ja laajalle alueelle levittäytyvän tapahtuman järjestämisessä. Kun tamperelainen autourheiluseura PR-Racing ry tarvitsi juhlaralliinsa turvallisen ja varman viestiyhteyden, se kääntyi Senop Communicationsin (ent. Virve Tuotteet ja Palvelut Oy) puoleen. Ralliin vuokratut Virve-puhelimet takasivat, että viestijärjestelmän kuuluvuus ja kantavuus olivat riittäviä.

Onpa tapahtuma millainen tahansa, h-hetkeä edeltävät pari viikkoa ovat tyypillisesti hektistä aikaa. Silloin järjestäjiä huojentaa tieto siitä, että tapahtuman viestintäyhteydet ovat kunnossa. Tämän totesi myös tamperelainen autourheiluseura PR-Racing ry, kun se ryhtyi järjestämään seuran 40-vuotisjuhlakisaa.

”Toimiva viestintä varmistaa sujuvat järjestelyt sekä tarvittaessa nopeat turva- ja pelastustoimet. Se ei ole vaihtoehto, että me järjestäjät emme saisi toisiimme yhteyttä.”

Jussi Koskinen, PR-Racing

– Silloinkin, kun kaikki etenee täysin suunnitelmien mukaisesti, tarvitsemme Autoglym Rallissa hyvät yhteydet. Toimiva viestintä varmistaa sujuvat järjestelyt sekä tarvittaessa nopeat turva- ja pelastustoimet. Se ei ole vaihtoehto, että me järjestäjät emme saisi toisiimme yhteyttä, kertoo Autoglym Rallin reittiturva ja apulaiskilpailunjohtaja Jussi Koskinen PR-Racingistä.

Autourheiluseura vuokrasi Millog-yhtiöihin kuuluvalta Senop Communicationsilta 20 radiopuhelinta. Ne auttoivat rallitapahtuman toteuttamisessa turvallisesti ja juhlavuoden arvoisesti.

– Muita vaihtoehtoja viestintään ei oikeastaan ollut. Ilman Virve-puhelimia olisimme ehkä käyttäneet matkapuhelimia, mutta Virve-verkko oli paljon parempi. Viestiliikenne oli todella selkeää, Koskinen sanoo.

Rallin reitti oli pituudeltaan yli 200 kilometriä, joten kisassa liikuttiin laajalla alueella Kangasalla ja sen naapurikunnissa. Kaikkien operaattoreiden matkapuhelinverkko ei täysin kattanut tapahtuma-aluetta.

Tarvittavat puheryhmät valmiiksi jo etukäteen

Senop Communications loi järjestäjille tapahtuman ajaksi omia kanavia ja erilaisia puheryhmiä. Niiden ansiosta järjestäjät pystyivät viestimään yhtä aikaa useille tiettyyn ryhmään kuuluville ihmisille.

Autoglym Rallissa keskenään viestivät johtokeskus, joka pysyi paikallaan koko tapahtuman ajan, sekä erilaiset autokunnat, kuten rata-autot, johtoauto ja turva-auto. Johtokeskuksen ja autojen välillä oli ehdottomasti oltava jatkuva puheyhteys. Jokaisella erikoiskokeella myös lähtö- ja maalialueilta sekä mahdollisilta väliturvapisteiltä oli saatava yhteys muihin järjestäjien pisteisiin.

Lisäksi kaikkien erikoiskokeiden lähdössä oli paikalla pelastushenkilöstöä ja monesti myös ambulanssi. Jos jotakin olisi sattunut, Virve-puhelimilla olisi saatu yhteys viranomaisiinkin.

– Virve-puhelimet olivat varmoja, ja pystyimme täysin luottamaan yhteyteen. Se oli ehdottoman tärkeää. On hyvin ongelmallista, jos viestinnän toimivuutta joutuu tapahtuman aikana miettimään, toteaa Jussi Koskinen.

Asiakaslähtöistä palvelua ja laadukkaat laitteet

PR-Racingillä on vuosikymmenten kokemus kilpailujen järjestämisestä. Aiemmin rallin ajaksi on rakennettu vanhanaikaisella tekniikalla viestiverkko eli esimerkiksi kilpailukeskukseen on pitänyt pystyttää linkkimastoja. Tämä on vaatinut työtä ja aikaa sekä ennen tapahtumaa että purkamisvaiheessa.

– Ennen meidän oli kiinnitettävä autoihin isoja laitteita, mutta tällä kertaa järjestäjille jaettiin vain pieniä puhelimia. Ne oli pakattu siististi salkkuun, joten niiden jakaminen käyttäjille ja takaisin kerääminen oli sujuvaa. Pääsimme tapahtuma-aamuna suoraan käyntiin. Lisäksi Virve-puhelinten käyttäminen tuli hieman halvemmaksi kuin mitä olemme aiemmin maksaneet, Koskinen kertoo.

– Senop Communicationsin asiakaspalvelu oli hyvää ja hyvin asiakaslähtöistä, eikä laitteiden laadussa ollut moitteen sijaan. Kaikki puhelimet ja akut olivat kunnossa ja kestivät hyvin koko tapahtuman ajan, hän kiittää.

Kysy lisää!

Jesse Lohtander

Tekninen myyjä
Senop Communications