Työsuhdepyörä työntekijän hyvinvoinnin tukena

Hyvinvoiva henkilöstö on Millogille tärkeä. Siksi yritys on ottanut heinäkuussa käyttöön työsuhdepolkupyöräedun. Yhteistyökumppaniksi on valittu leasing-yritys FleetBike.

Työsuhdepolkupyöräetu on Millogin henkilöstölle tarjoama etu, jolla halutaan tukea ja kannustaa niin työmatkapyöräilyä kuin harrastepyöräilyä. Pyöräily on monelle sopiva liikuntamuoto, jonka kautta pääsee nauttimaan myös ulkoilmasta. Etenkin koronan aikana moni saattaa tehdä etätöitä kotona, ja työmatkojen puuttuessa, ulkoilu jää helposti vähemmälle. Työsuhdepolkupyörän ensisijainen käyttötarkoitus voi työmatkojen polkemisen sijaan olla myös harrastepyöräily, kuten maastopyöräily, retkeily tai muu lenkkeily.

– Myös sisäliikuntamahdollisuudet ovat olleet koronan aikana vähissä, joten tällä edulla haluamme kannustaa työntekijöitä kokeilemaan pyöräilyä liikuntamuotona, kertovat HR Trainee Ella Miettinen ja henkilöstöasiantuntija Essi Sundström.

Uuteen etuun liittyvä selvitystyö tehtiin perusteellisesti. Yhteistyökumppaniksi haluttiin toimija, joka palvelee työntekijöitä eri puolilla Suomea. Kumppaniksi valitun FleetBiken kautta aukeaa myös laaja pyörävalikoima, josta kukin voi valita mieleisensä pyörän.

Tyytyväinen pyöräilijä

Vaikka etu on Millogilla melko uusi, on sen innokkaita käyttäjiä ilmaantunut jo mukavasti. Millogin työntekijä Mika Suolahti oli ennen työsuhdepolkupyöräetua elänyt kymmenisen vuotta ilman omaa pyörää, mutta nähtyään ilmoituksen edusta intranetissä, alkoi pyörän hankinta tosissaan pyöriä mielessä. Lopulta kotona vaimon kanssa tehtyjen laskelmien jälkeen Suolahti päätyi hakemaan etua.

– Hankintaprosessi oli helppo. Ainoastaan vastaan tuli se, että koronan takia kaikkia malleja ei ollut juuri nyt saatavilla Tampereella. Oman pyöräni löysin lopulta espoolaisen liikkeen verkkokaupasta, josta se toimitettiin minulle kotiin, Suolahti muistelee.

– Hankin laadukkaan hybridipyörän, jonka mukana sai hyvät valot, lukon ja kypärän. Lähinnä pyöräilen vaimon kanssa lenkkejä ja lyhyitä matkoja paikasta toiseen. Kunto tässä kyllä kohenee ja mieli kirkastuu. Pitkästä aikaa on löytynyt mieluisa liikuntamuoto, joka ei rasita niveliä. Työmatka on kuitenkin niin pitkä, että sen ajaminen on harkinnassa vasta ensi vuodeksi – tai sitten pitää houkutella vaimo muuttamaan vähän lähemmäs, Suolahti naureskelee.