Tammikuu tuo savuttoman työyhteisön

Millog haluaa työnantajana kannustaa työntekijöitä kohti savuttomuutta ja hyvinvointia. Tukea on paljon tarjolla sekä työpaikalla että työterveyden kautta.

Millog päätti, että kaikki yrityksen toimipaikat ovat savuttomia vuoden 2019 alusta lähtien. Suomi on muuttumassa kovaa vauhtia savuttomaksi, ja Millog haluaa olla tässä kehityksessä mukana. Käytännössä savuton työpaikka tarkoittaa, ettei työajalla saa polttaa. Lounastauko on työntekijän omaa aikaa, jolloin tupakointi on sallittua, mutta muilla tauoilla tupakointi on kielletty. Savuttomuus koskee tupakkaa ja sähkötupakkaa.

Savuttomuuden tarkoituksena ei ole holhota tai määrätä työntekijöitä, vaan tavoitella koko työporukan yhteistä hyvinvointia, josta hyötyvät sekä työntekijä että työnantaja.

”On pystytty todistamaan, että tupakoinnin lopettaminen hyödyttää monin tavoin: kunto nousee, unenlaatu paranee, flunssat vähenevät, syöpäriski pienenee ja verenpaine laskee”, Finlan työterveyshoitaja Kaisa Aaltonen luettelee.

Yhtenä savuttoman Millogin tavoitteena on, että mahdollisimman moni työntekijä luopuisi tupakasta. Tupakoinnin lopettaminen on kuitenkin aina iso elämänmuutos, johon lopettaja tarvitsee tukea niin työpaikalla kuin kotonakin. Työterveyshuolto on työntekijän tukena koko tupakoinnin lopettamisen ajan. Tupakoinnin lopettamista suunnittelevalle on tärkeää tehdä yksilöllinen suunnitelma, ja Millog tarjoaa kaikille työntekijöille vieroituslääkkeen täysimääräisesti 3 kk:n ajan.

”Toivomme, että mahdollisimman moni lähtee mukaan. Perustamme toimipaikoille tarvittaessa myös Millogin omia tupakasta eroon -ryhmiä alkuvuoden puolella. Haluamme tukea tupakoinnin lopettamista myös niin, että ryhmiin osallistuminen lasketaan työajaksi”, Millogin henkilöstöasiantuntija Heli Kulonen kertoo.