Kesäduunista ponnahduslauta työelämään

Millogin kesätyöhaku käynnistyi. Erilaisia tehtäviä on tarjolla eri puolilla Suomea, joten hae rohkeasti unelmapaikkaasi.

Viime kesänä Millogilla työskenteli hieman alle sata reipasta kesätyöntekijää. Tänä vuonna työelämän kuvioita pääsee Millogille kokemaan samansuuruinen joukko. Mikäs onkaan kokiessa, kun kyseessä on varma ja reilu työnantaja, joka huolehtii työntekijöiden hyvinvoinnista ja tarjoaa monipuolisia työtehtäviä 22 paikkakunnalla.

”Kesätyö on nuorille paras kanava tulla meille töihin. Kun hoitaa työnsä hyvin, ja jos työtehtävä tuntuu itselle sopivalta, voi meiltä myöhemmin järjestyä harjoittelupaikka tai opinnäytetyöpaikka ja sitä kautta pysyvä työsuhde Millogiin. Kesätyön aikana voi kysellä erilaisista tehtävistä milloglaisilta ja siten löytää tulevan tehtävänsä”, kannustaa henkilöstöasiantuntija Sari Hakala.

Ainutlaatuiselle alalle

Kesäduunia Millogilta löytyy 15 vuotta täyttäneille hyville tyypeille, jotka ovat yhteistyökykyisiä ja innokkaita oppimaan uutta. Yläikärajaa haussa ei ole. Hakalan mielestä kesäharjoittelu on hyödyksi myös Millogille, sillä opiskelijoiden tuoma tuore tietotaito auttaa osaltaan kehittämään työtä ja toimintatapoja.

”Teknistä alaa opiskeleville löytyy meiltä monipuolisesti erilaisia työtehtäviä. Insinööriopiskelijoille on kunnossapitotehtävien lisäksi tarjolla muun muassa järjestelmiin liittyviä avustavia suunnittelu- ja kehitystehtäviä. Lukiolaisten kannattaa hakea vaikkapa materiaalipuolelle varastotyöhön”, hän lisää.

Henkilöstöasiantuntija Minna Simola korostaa Millogin ainutlaatuisuutta, sillä Puolustusvoimien strategisena kumppanina saa perehtyä tehtäviin, jollaisia ei muualta Suomesta löydy.

”Meillä on paljon eläköityvää henkilöstöä, joten haluamme palkata uutta sukupolvea oppimaan tätä työtä. Satsaamme paljon perehdytykseen ja esimiesten ammattitaitoon ja meillä tehdään työtä turvallisesti. Täällä voi tutustua järjestelmiin ja ajoneuvoihin, joita ei siviilipuolelta löydy”, Simola sanoo.

Uusia taitoja kaupan päälle

Kesätyöhaku on auki 24. helmikuuta saakka ja valinnat tehdään maaliskuun loppuun mennessä. Valituilta henkilöiltä vaaditaan hyväksytty turvallisuusselvitys, jonka tekee Puolustusvoimat.

”Kerro sähköisessä hakemuksessa mahdollisimman laajasti itsestäsi, opinnoistasi ja mahdollisesta aiemmasta työkokemuksesta. Se auttaa sopivan paikan löytämisessä”, Simola kehottaa.

”Täällä on huippu porukka opettamassa taitoja, joita ei koulussa opeteta. Monella alalla edellytetään kokemusta, mutta me koulutamme työntekijät työhön itse”, Hakala tarkentaa.

Hae Millogille kesätöihin

Millog on mukana Vastuullinen kesäduuni -ohjelmassa myös vuonna 2019. Jokainen kesätyöntekijä saa kirjallisen työsopimuksen ja työtodistuksen.

Tutustu Fransin urapolkuun Millogilla.