Senop tarjoaa integraatiopalveluita avaimet käteen -periaatteella

Millogin tytäryhtiö Senop Oy toimii Patrian alihankkijana vuonna 2013 Patrian ja Puolustusvoimien välisessä elinjaksopäivityssopimuksessa sovituissa töissä. Tähän mennessä lukuisat vaunut ovat saaneet Senopin käsissä modernisoinnin.

Senopin asiakkuusjohtajan Karo Larresin mukaan Senopin integrointiliiketoiminnan tekemistä kuvaa monipuolisuus, sillä Senopin toimipaikoilta löytyy monen eri aihealueen osaajaa.

– Esimerkiksi Orivedellä teemme Paseihin runkojen mekaaniset korjaukset, sähköjärjestelmien ja paineilmajärjestelmien päivitykset ja vaunut maalataan valmiiksi. Integrointiprojektit ovat tyypillisesti laajoja, ja pitkäjänteinen työ puolustusvälineteollisuudessa on hionut projektien toimintamallit sujuviksi, Larres kertoo.

Senopin integrointiliiketoiminta lähti aikoinaan nousuun, kun Suomi hankki NASAMS-ilmantorjuntajärjestelmän Kongsberg Defence and Aerospacelta (KDA). Senopin integrointiliiketoiminnan edeltäjä Insta Defence & Security valikoitui KDA:n suomalaiseksi yhteistyökumppaniksi. Siitä on seurannut pitkäjänteinen yhteistyö KDA:n kanssa. Kun työ Suomiprojektissa oli sujunut hyvin, lähetti KDA uusia tarjouspyyntöjä.

– Olemme olleet sen jälkeen mukana lähes kaikissa KDA:n kansainvälisissä NASAMS-järjestelmien vientiprojekteissa, mikä on taannut jatkuvan työkuorman. Onnistumisen avain on se, että hommat teemme pieteetillä, oikeassa aikataulussa, joten toimintamallimme soveltuu norjalaiseen ajattelumaailmaan. Puhallamme yhteen hiileen ja ajattelemme asiakaslähtöisesti, Senopin myynti- ja markkinointijohtaja Janne Kuosmanen kertoo.

Yritysten välille on muodostunut molemminpuolinen luottamus, mikä on mahdollistanut pitkän yhteistyön. Kuosmasen mukaan Kongsbergiltä usein sanotaan, että Senopilla on kyky toimittaa – kun jokin päivämäärä on sovittu toimituspäiväksi, siihen voi luottaa.

Senopilla on kyky toimittaa – kun jokin päivämäärä on sovittu toimituspäiväksi, siihen voi luottaa.

Ilmatorjunnasta on tullut Senopille vahva osaamisalue ja kyvykkyys on kasvanut huomattavasti vuosien saatossa. KDA tilaa toimitukset avaimet käteen -periaatteella ja Senop hoitaa projektoinnin, hankinnat ja käytännön työt testauksineen. Laatuvaatimukset ovat erittäin vaativat.

– Meitä ehkä pidetään eräänlaisena insinööritoimistona, mutta palvelumme kattavat kaikki projektin ja järjestelmän tuottamisen vaiheet, joko Senopin omin voimin tai yhdessä kotimaisen alihankkijaverkostomme kanssa. Myös Senopin oman tuotteen, Arctic Fox -järjestelmäalustan, kokoonpanon ja verifioinnit teemme itse, Kuosmanen korostaa.

Senopilla uskotaankin, että yrityksellä olisi enemmän tarjottavaa myös Puolustusvoimille, joka etsii muun muassa parannuksia korkeatorjuntakykyynsä.

– Arctic Fox -konteista olemme kehittäneet kevyitä, modulaarisia ja ketteriä liikuttaa. Nämä ominaisuudet tuovat kustannussäästöjä tuotteen elinkaaren ajalle, Kuosmanen toteaa.

Kysy lisää!

Janne Kuosmanen

Myyntijohtaja, Integrointi