Millog tukee suomalaista yrittäjyyttä henkilöstön joulumuistamisilla

Tänä vuonna Millog tarjosi työntekijöilleen kaksi joululahjavaihtoehtoa: Tam-Silkin Kangasalla valmistaman merinovillasilkkikerraston tai Orivedeltä tulevat VJ Sarvan nastalenkkarit. Tausta-ajatuksena oli kotimaisen työn tukeminen sekä henkilöstön turvallisuuden ja hyvinvoinnin lisääminen.

Lokakuun lopulla Tampereen kupeessa Kangasalla koneet neuloivat langoista neulosta, josta ommellaan lämpöisiä ja hengittäviä merinovillasilkkikerrastoja. Myös ompelusalissa käy hurina, kun työntekijät valmistavat vaatteita. Milloglaisille lähtevät kerrastosetit postitetaan pian uusille omistajilleen.

– Kankaat pestään ennen vaatteen valmistusta, jotta ne eivät kutistu käyttäjän pestessä ne ensimmäistä kertaa. Merinovilla sopii usein villa-allergikoillekin ja silkki tekee kerrastosta pehmeämmän, kertoo Tam-Silkin toimitusjohtaja Juha Haapasaari.

Pari vuotta sitten milloglaiset saivat työnantajaltaan joululahjaksi nastakengät. Koska väkeä on tullut sen jälkeen lisää ja joidenkin nastakengät ovat ehkä jo kuluneet, oli lahjavaihtoehtona tänäkin vuonna Orivedeltä tulevat VJ Sarvan nastalenkkarit.

Millogin toimitusjohtaja Sami Pitkänen halusi, että joululahjoilla tuetaan kotimaista yrittäjyyttä.

– Haluamme olla vastuullisia ja lisätä myös henkilöstön turvallisuutta ja hyvinvointia, hän sanoo.

Juhan mielestä on hienoa, että suomalainen yritys haluaa ostaa suomalaista työtä. Isot tilaukset pitävät 96-vuotiaan tekstiilitehtaan pyörät vankemmin liikkeessä.

– Edith ja Ossian Hongenin aikoinaan perustama vaateteollisuuden suomalainen outolintu pyrkii tekemään tuotteet alusta loppuun vastuullisesti. Parhaimmillaan meillä on ollut sata työntekijää, välillä määrä laski 20:een. Nyt työntekijöitä on 39 ja tilat alkavat käydä ahtaiksi, Juha kertoo.

– Yli 600 kerrastopakkausta lähtee täältä kohta omistajilleen. Kun laittaa nastakengät jalkaan ja vetää meidän tekemän kerraston yllensä, niin siinä alkaa olla jo urheilukamat kunnossa, hän vinkkaa.