Millog palkitsee aktiivisia varusmiehiä

Joukko-osastoilla järjestettävä varusmiesten kurssitoiminta kehittyy yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa. Viime vuodesta alkaen Millog on palkinnut hyvin ansioituneita varusmiehiä.

Millog toimii kunnossapidon lisäksi Puolustusvoimien kumppanina myös varusmiesten kouluttamisessa. Joukko-osastoissa järjestettäviin varusmiesten kunnossapitokursseihin kuuluu usein Millogin paikallisella korjaamolla järjestettävä työharjoitteluosuus. Kurssit ovat käytännönläheisiä ja toimivia kokonaisuuksia, jotka luovat valmiuksia poikkeusolojen kenttähuollon tehtäviin.

Yhteistyö varusmiehien kouluttamisessa toimii Puolustusvoimien ja Millogin välillä hyvin. Puolustusvoimat määrittää kurssisisällön ja Millog tukee kurssin ja työharjoittelun käytännön toteutusta. Koulutuksen sisältöä tarkastellaan ja kehitetään aktiivisesti, jotta se vastaa jatkuvasti muuttuvia vaatimuksia.

– Tulevaisuudessa on tärkeää kiinnittää entistä enemmän huomiota kurssilaisten esivalintaan ja määrään. Laadullinen oppiminen tapahtuu parhaiten pienissä ryhmissä ja yhä enemmän teknistyvä kalusto vaatii hyvää lähtötasoa myös kurssilaisilta, Millogin valmiusjohtaja Petri Seppälä sanoo.

Kurssitoimintaa kehitetään jatkuvasti ja viime vuonna uutena asiana Millog aloitti varusmiesten palkitsemisen. Kunnossapidossa erityisen hyvin suoriutuneet varusmiehet palkitaan monitoimityökalulla ja kunniakirjalla.

– Palkitseminen on hyvä keino kiittää nohevaksi tyypiksi osoittautunutta varusmiestä hyvästä työstä ja aktiivisesta asenteesta. Lisäksi haluamme jättää hyvän muiston Millogista esimerkiksi mahdollisia uravalintoja ajatellen, Seppälä kertoo.

Ehdotuksia palkittavista toivotaan

Vinkki palkittavasta varusmiehestä tulee Millogille joukko-osastolta, ja saapumiserää kohden voidaan palkita yksi henkilö per joukko-osasto. Seppälä toivoo, että joukko-osastot seuraisivat kunnossapitotehtävissä olevien varusmiehien suoriutumista ja esittäisivät palkittavia Millogin suuntaan ahkerasti.

– Jossain joukko-osastoissa varusmiehet toimivat kentällä huoltotehtävissä, emmekä Millogilla näe heidän suoriutumistaan. Siksi toivomme, että Puolustusvoimat lähettäisi rohkeasti vinkkejä. Tarkoituksena on, että palkitseminen tulisi kaikkien joukko-osastojen tavaksi mahdollisimman pian.

– Palkinnon saajaksi voi esittää hyvän asenteen omaavaa, näppärää varusmiestä. Tiedostamme sen, että noin nuoret varusmiehet eivät välttämättä ole ammattitaidoiltaan valmiita asentajia, joten palkitsemisen sitominen laadullisiin mittareihin ei olisi mielekästä. Tärkeintä on siis aktiviinen ja positiivinen ote kunnossapidon tehtäviin, Seppälä lisää.

Palkinto sujahtaa kätevästi taskuun

Palkinto luovutetaan saapumiserän kotiuttamistilaisuudessa ja vuoden 2020 aikana palkinnon sai seitsemän varusmiestä. Palkitsemismenettelyn toivotaan tuovan positiivista henkeä niin varusmiehille, Puolustusvoimille kuin Millogille.

–  Taskuun mahtuva Millogin logolla varustettu monitoimityökalu kuvastaa hyvin kunnossapitoa ja siitä on toivottavasti käyttäjälle todellista hyötyä jopa vuosikymmeniksi eteenpäin, Seppälä kertoo palkinnon taustoista.