Varusmieskurssilta oppia tulevaan – Koulutamme laaja-alaisesti ympäri Suomea

Millog kouluttaa varusmiehiä yhteistyössä puolustusvoimien kanssa kaikilla isoimmilla joukko-osastokorjaamoilla. Toiminnallinen kurssi toimii varusmiehille oivallisena maistiaisena myös puolustusvoimateollisuudesta työnantajana.

Millogin toteuttamat varusmiesten asentajakurssit ovat tärkeä kumppanuuden palvelu, joka luo valmiuksia poikkeusolojen kenttähuollon tehtäviin ja auttaa puolustusvoimia toteuttamaan käyttöhuollon tehtäviä kustannustehokkaasti.

Vekarajärvellä Karjalan prikaatissa varusmieskursseilla perehdytään raskasajoneuvojen, viestijohtamisjärjestelmien ja aseiden huoltoon sekä kunnossapitoon. Kolme viikkoa kestävä kurssi järjestetään kaksi kertaa vuodessa, ja sen jälkeen on mahdollisuus myös työharjoitteluun opin syventämiseksi.

Kurssit ovat käytännönläheisiä

– Ensimmäisen teoria- ja työturvallisuuspainotteisen päivän jälkeen kurssilaiset pääsevät heti käytännön hommiin. Asentaja on mentori, joka kertoo, miten työt tehdään, ja varusmiehet pääsevät toteuttamaan työn, ajoneuvo-osaston tuotantoesimies Seppo Lehtinen sanoo.

Lyhyen koulutusjakson vuoksi osallistujien pohjakoulutuksen merkitys onkin oleellinen. Mitä enemmän tietoa kurssilaisilla on jo valmiiksi, sen nopeammin asioihin päästään perehtymään.

Kurssien kehittäminen tärkeää

Yhteistyö kurssien toteuttamisessa on puolustusvoimien ja Millogin välillä toimivaa. Jokaisen kurssin jälkeen Millog kerää myös kurssipalautteen, joka on ollut pääsääntöisesti aina positiivista. Vuosien varrella kurssi on kehittynyt huimasti, ja kurssille tulijoiden kriteerejä on tiukennettu sekä ryhmäkokoja pienennetty.

– Kehitystyötä pitää ehdottomasti jatkaa, sillä digitalisaation myötä järjestelmät ovat monimutkaistuneet. Tämä aiheuttaa paineita kursseille ja kursseille valittaville varusmiehille, sillä kolme viikkoa on lyhyt aika asioiden oppimiseen, yksikönpäällikkö Tomi Pesonen sanoo.