Suomen Puolustusvoimat – Valmiussuunnitelmat testataan harjoittelemalla

Millog-yhtiöiden valmistamia ja kunnossapitämiä koneita, laitteita ja järjestelmiä löytyy niin maastosta, raiteilta, ilmasta kuin mereltäkin. Valmiuteen liittyviä toimintatapoja harjoitellaan säännöllisesti esimerkiksi omissa sisäisissä harjoituksissa sekä sotaharjoitusten luomissa poikkeusolosuhteissa.

Millog järjesti loppukeväästä 2021 lähes neljä viikkoa kestävän sisäisen johtamisharjoituksen. Samaan aikaan yhtiö tuki Puolustusvoimia pääsotaharjoituksen alueellisissa osaharjoituksissa. Alun perin Millogin piti olla osa kansainvälistä pääsotaharjoitus Arctic Lock 21:tä, johon oli kutsuttu kumppaneita 13 maasta sekä tarkkailijoita EU:sta ja Natosta. Harjoitus jouduttiin kuitenkin perumaan COVID-19-tilanteen takia ja se korvattiin kansallisella harjoituksella.

”Harjoittelemme ja hiomme johtamistaitojamme ja koulutamme henkilöstöä valmiuden ylläpitoon normaali- ja poikkeusoloissa.”

Petri Seppälä, valmiusjohtaja

Osaharjoitusten luomat puitteet antavat Millogin yksiköille ja toiminnoille mahdollisuuden harjoitella ja kehittää valmiussuunnitelmia käytännön tilanteessa. Tälläkin kerralla Millogin yksiköt tuottivat laadukkaan kunnossapidon tuen osaharjoituksille muun muassa korjauspartioin.

– Olemme kehittäneet valmiussuunnitelmiamme koronapandemian aikana. Halusimme testata niiden toimivuutta ja kehittää niitä edelleen. Harjoittelemme ja hiomme johtamistaitojamme ja koulutamme henkilöstöä valmiuden ylläpitoon normaali- ja poikkeusoloissa, kertoo Millogin valmiusjohtaja Petri Seppälä.

Varaudutaan myös luonnonilmiöihin ja pandemioihin

Millog-yhtiöt on viime vuosina kehittänyt valmiuttaan ja laajentanut toimintaansa toimialoille, joille esimerkiksi turvallisuus ja huoltovarmuus ovat kriittisiä menestystekijöitä. Yhtiöperhe tarjoaa asiakkaille luotettavaa monipuolista ja nopeaa palvelua valtakunnallisen toimipaikkaverkostonsa avulla.

”Poikkeusolot eivät tarkoita pelkkiä sotilaallisia konflikteja, vaan turvaamme yhteiskunnan huoltovarmuutta esimerkiksi ilmastonmuutoksen aiheuttamien luonnonilmiöiden ja pandemioiden tapauksissa.”

Martti Niemi, valmiuspäällikkö

– Tuotamme valmiutta niin normaali- kuin poikkeusoloissa. Poikkeusolot eivät tarkoita pelkkiä sotilaallisia konflikteja, vaan turvaamme yhteiskunnan huoltovarmuutta esimerkiksi ilmastonmuutoksen aiheuttamien luonnonilmiöiden ja pandemioiden tapauksissa. Harjoituksissa tehdyt havainnot ovat meille todella tärkeitä, jotta pystymme kehittämään toimintaamme ja ottamaan huomioon mahdollisimman laajasti erilaiset tilanteet ja olosuhteet käytännön työssämme, Millogin valmiuspäällikkö Martti Niemi toteaa.

Ytimessä asiakkaiden toiminnan turvaaminen

Yhtiöperheen palvelutarjooma on kasvanut yritysostojen myötä. Asiakkaita ja kunnossapidettäviä järjestelmiä löytyy niin maastosta, raiteilta, ilmasta kuin mereltäkin. Millogin vuosikymmenten kokemus teknisen kaluston ja järjestelmien vaativasta kunnossapidosta, elinkaarisuunnittelusta ja logistiikasta takaa ensiluokkaisen toimitus- ja huoltovarmuuden teknisen kaluston koko elinkaarelle.

”Asiakkaillemme keskittäminen Millog-yhtiöiden palveluihin tarkoittaa monipuolisempaa palveluvalikoimaa, merkittävämpiä kustannussäästöjä ja sujuvampaa yhteistyötä.”

Manu Skyttä, johtaja

– Mikäli yhteiskuntaa kohtaa kriisi tai poikkeustilanne, olemme valmiina auttamaan, sillä ydinosaamistamme on asiakkaidemme toiminnan turvaaminen yllättävien tai uhkaavien tilanteiden sattuessa. Voimme esimerkiksi rakentaa nopeasti turvallisen viestinnän palvelut asiakkaan toivomaan sijaintiin tai vaikkapa tukea asiakasta merellä kulkevan kaluston kunnossapidossa lähettämällä asiantuntijat paikan päälle, yritys- ja viranomaisasiakkuuksista vastaava johtaja Manu Skyttä sanoo.

– Asiakkaille keskittäminen Millog-yhtiöiden palveluihin tarkoittaa monipuolisempaa palveluvalikoimaa, merkittävämpiä kustannussäästöjä ja sujuvampaa yhteistyötä, hankalissakin olosuhteissa, hän lisää.

Kysy lisää!