SM Tuuri Ralli – VIRVE-radiot varmistivat tiedonkulun nopeatempoisessa kilpailussa

Vauhdikkaassa rallitapahtumassa myös tapahtumaorganisaation viestinnän on oltava nopeaa ja toimintavarmaa. Siksi SM Tuuri Rallin viestintä hoidettiin jo toistamiseen Senop Communicationsin VIRVE-vuokralaitteilla keväällä 2024.

Tapahtumassa, missä vauhdikkaat autot ja tiukat mutkat ovat keskiössä ja tuhannet ihmiset kerääntyvät tienpientareille seuraamaan tilaisuutta, tarvitaan myös tehokasta sekä nopeaa viestintää tapahtumaorganisaation tilannetietoisuuden ylläpitämiseksi. Sujuvan tapahtuman varmistamiseksi SM Tuuri Ralli luotti toistamiseen viestintätarpeissaan Millog-konserniin kuuluvan Senop Communicationsin VIRVE-radioiden vuokrauspalveluun.

8.–9. maaliskuuta 2024 mittelöidyssä SM Tuuri Rallissa ajettiin sekä SM-sarjan osakilpailu että BMW-rallisarjan osakilpailu. Suomen suurimmaksi kyläralliksi tituleeratun tapahtuman reitin kokonaispituus oli 273 kilometriä ja se kulki Alavuden, Kuortaneen, Ähtärin, Alajärven, Virtain ja Keuruun alueilla. Erikoiskokeita oli seitsemän ja niiden pituus oli yhteensä 94,9 kilometriä. Tapahtuman järjesti Alavuden Urheiluautoilijoiden yhdistys.

Laajalla alueella ja osin metsäteillä ajettavassa kilpailussa radion luotettava kuuluvuus on välttämättömyys.

– Perinteisten viestintämenetelmien, kuten puhelimien kuuluvuus ei riittäisi kilpailualueella, mutta VIRVE-radioiden kuuluvuus oli erinomainen ja vakaa läpi tapahtuma-alueen, SM Tuuri Rallin kilpailunjohtaja Mikko Myllymäki kehuu.

Turvallisuudesta ei tingitä

Turvallisuudesta ei rallikilpailussa tingitä ja sen eteen tehdään kovasti töitä läpi tapahtumaorganisaation. Myllymäen mukaan VIRVE eli viranomaisverkko oli merkittävä tekijä kilpailun turvallisuuden takaamisessa. Sen avulla järjestäjät ja viranomaiset pystyivät viestimään keskenään samalla alustalla ja reagoimaan tarvittaessa nopeasti yllättäviinkin tilanteisiin.

Senop Communicationsin vuokralaitteet sisältävät uusimmat ohjelmistopäivitykset ja laitteet testataan perusteellisesti ennen vuokrausta häiriöttömän toiminnan takaamiseksi. Vuokrakalusto toimitetaan aina akut täyteen ladattuina ja asiakas saa mukaansa vara-akkuja sekä lisälaitteita tarpeidensa mukaan. Senop Communicationsin asiantuntijat opastavat ja kouluttavat myös radion käyttöön. Myllymäen mukaan VIRVE-radion ehdoton etu onkin laitteen helppokäyttöisyys.

– Kännykän kokoinen laite kulkee kätevästi mukana ja tarvittavat toiminnot saa hoidettua parilla napin painalluksella, hän kuvailee.

Tärkeässä roolissa ovat myös tapahtuman omat puheryhmät. Kun viestin voi kohdentaa halutulle ryhmälle, tiimit voivat kommunikoida keskenään vaivattomasti. Senop Communications asentaa laitteisiin ennalta asiakkaan toiveiden mukaiset puheryhmät nopean ja helpon käyttöönoton varmistamiseksi. Tyypillisesti isoissa tapahtumissa käytetään 5–10 puheryhmää. Yleisimpiä ovat esimerkiksi logistiikan ja liikenteenohjauksen, turvallisuuden, ensihoidon, pelastuksen sekä johdon puheryhmät.

– Eri toimintojen omien puheryhmien lisäksi SM Tuuri Rallin johtokeskuksessa seurattiin koko viestiliikennettä, jolloin kokonaisuuden tilannekuva pysyi hyvänä, Myllymäki kertoo.

Mutkatonta yhteistyötä

Kaikkiaan radioiden vuokraus oli Myllymäen mukaan sujuvaa aina tarpeen kartoituksesta laitteiden luovutukseen, palautukseen ja palautepalaveriin saakka.

– Yhteistyö Senop Communicationsin kanssa on ollut mutkatonta. Olen erittäin tyytyväinen heidän palveluunsa ja laitteisiinsa, hän kiittelee.

Tutustu Senop Communicationsin yli 500 ammattilaisviestinnän tuotteeseen kätevästi verkkokaupassa osoitteessa kauppa.senop.fi!

Kysy lisää!

Toni Leppänen

Myyntijohtaja
Senop Communications

Jesse Lohtander

Tekninen myyjä
Senop Communications

Teemu Lahtinen

myyntineuvottelija