Kannustamme omaehtoiseen opiskeluun

Työ on mielekästä, kun työntekijällä on mahdollisuus oppia uutta ja kehittää itseään. Milloglainen Jani Sahari on opiskellut työn ohella ja valmistuu pian insinööriksi (AMK). Ajoneuvosähköasentajan työ vaihtui jo keväällä ostajan työtehtäviin.

Tampereella Millogin Kalkun toimipaikassa työskentelevää Jani Saharia huvittaa se, että hän vietti työuransa ensimmäisen talviloman vasta melkein nelikymppisenä Millogille tultuaan. Aiemmin Jani on muun muassa kierrättänyt atk-laitteita, rakentanut messuja ja kuljettanut tavaraa yrittäjänä. Hän on työskennellyt teollisessa kunnossapidossa esimerkiksi porajumboja kunnostaen sekä toiminut rauhanturvaajana ja huoltanut Patrian palveluksessa XA-kalustoa. Kalkkuun hän tuli ”kaluston perässä” ajoneuvosähköasentajaksi kuusi vuotta sitten.

– Minua kiinnosti yrityksen monipuolinen työkenttä ja kansainvälinen näkemys töiden suhteen, hän toteaa.

Tuo ensimmäinen talviloma vuonna 2015 ei kulunut kuitenkaan laakereilla leväten, vaan hän osallistui sen aikana British Red Cross:n järjestämään logistikko-koulutukseen. Punaisen Ristin pitämän peruskurssin hän kävi jo vuonna 2007, ja sen jälkeen Jani on täydentänyt osaamistaan kouluttautumalla logistikon ja teknikon tehtäviin Emergency Response Unit -viikonloppukoulutuksissa. Veipä tämä polku hänet myös Ebola-operaatioon Sierra Leoneen vuonna 2015.

Hyvä tuki omaehtoiseen opiskeluun

Millogilla jonkin aikaa työskenneltyään Jani huomasi, että hän oli kulkenut yhden tien päähän asti. Kouluja käymättä ura ei etenisi pidemmälle, ja tahtoa opiskeluun riittää. Hän aloitti amk-insinöörin opinnot monimuoto-opiskeluna Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa vuonna 2016. Tämän vuoden lopussa häämöttää valmistuminen logistiikkainsinööriksi.

– Opiskelu työn ohessa on mennyt kivuttomasti. Elämänkokemus auttoi opinnoissa. Matikka teetti töitä, mutta onneksi tuttuni on opettanut lukiossa pitkää matematiikkaa ja hän pystyi auttamaan siinä, hän kertoo.

Jani on tyytyväinen tapaan, jolla Millog tukee työntekijöitään omaehtoisessa opiskelussa. Lähipäiviä varten saa vapaata taikka opiskeluun voi hakea rahallista tukea opiskelumateriaalien hankkimista varten.

– Millogilla on paljon erilaisia tehtäviä ja mahdollisuuksia etenemiseen. Kannustankin työkavereita opiskelemaan lisää, jos vähänkin kiinnostaa.

Uuteen tehtävään etukäteen

Janin työ vaihtui ostajan työtehtäviin huhtikuun ensimmäisenä päivänä. Hän hankkii nyt ajoneuvojen varaosia – myös sellaisia, joita hän asensi entisessä roolissaan. Kolmen kuukauden harjoitteluaika oli täynnä uuden oppimista ja asioiden sisäistämistä, mutta muut ostajat ja ostopäällikkö ovat olleet hyvänä tukena.

– Paljon olen saanut kysyä ja neuvoja olen saanut välittömästi. Oli hienoa, että työnantaja jousti ja pääsin uuteen tehtävääni jo ennen valmistumista, kun se oli tehtävien siirtymisen kannalta järkevää.

Lähitulevaisuuden suunnitelmissa Janilla on oppia hoitamaan nykyistä tehtävää kunnolla. Tärkeää on, että työtehtävät pysyvät haastavina.

– Pian riittää aikaa myös harrastuksille, heti kun opiskelut on saatu päätökseen, hän iloitsee.