Saurus – Kumppanuus mahdollistaa pelastusajoneuvojen valtakunnallisen huoltoverkoston

Suomalainen palo- ja pelastusajoneuvojen asiantuntija Saurus on tehnyt Millogin kanssa yhteistyötä jo useiden vuosien ajan. Saurus on toiminut Millogin alihankkijana Puolustusvoimien pelastusajoneuvojen huolloissa ja nyt Millog laajentaa Sauruksen huoltoverkostoa. Molemminpuolinen alihankkijakumppanuus parantaa palvelua asiakkaille.

Sauruksen palo- ja pelastusajoneuvot ovat tuttu näky kaikille suomalaisille. Saurukseen luotetaan laajasti ja yrityksellä onkin suurin markkinaosuus kotimaassamme. Sauruksen keskeisiä kilpailuvaltteja ovat kokonaisvaltainen palvelu ja toimintavarma kalusto. Millogin toimipaikat Tervolassa, Lievestuoreella, Vekaranjärvellä ja Säkylässä toimivat nykyään Sauruksen takuukorjaamoina pelastusajoneuvojen tyypillisimmissä vikakorjauksissa. Järjestely pienentää korjausten vasteaikaa ja helpottaa palvelun järjestämistä läpi Suomen.

”Tärkein asia tässä uudessa palvelussa on se, että olemme entistä lähempänä asiakasta. Nyt huoltoverkostomme kattaa koko Suomen todella hyvin.”

Pasi Hokkanen, kalustomestari

– Tärkein asia tässä uudessa palvelussa on se, että olemme entistä lähempänä asiakasta. Nyt huoltoverkostomme kattaa koko Suomen todella hyvin, Sauruksen kalustomestari Pasi Hokkanen kertoo.

Koulutusta ja varaosapaketit Millogille

Vuoden 2019 syksystä alkaen Saurus on kouluttanut Millogin asentajia huoltamaan yleisimpiä pelastusajoneuvojen vikavauriotilanteita. Tapauksia varten on määritelty ennalta varaosapaketit, jotka on toimitettu Millogin toimipaikoille. Järjestely nopeuttaa myös Puolustusvoimien pelastusajoneuvojen korjauksia, kun työntekijöillä on lisäosaamista joukko-osastojen pelastusajoneuvojen huoltoon.

– Huoltovarmuus on sekä meille että Millogille tärkeä asia ja sitä pyritään koko ajan kehittämään. Uusi yhteistyösopimuksemme kattaa pelastuslaitokset sekä esimerkiksi teollisuuslaitokset, joilla on pelastusajoneuvoja käytössään. Nyt toivomme, että tämä mahdollisuus tulisi laajalle tietoon, jotta palvelua osataan hyödyntää, Hokkanen sanoo.

”Huoltovarmuus on sekä meille että Millogille tärkeä asia ja sitä pyritään koko ajan kehittämään.”

Liikkuvat korjauspartiot suunnitelmissa

Sauruksella ja Millogilla on takana pitkä yhteinen taival. Strategiset painotukset huoltovarmuuteen ja kotimaisuuteen yhdistävät kumppaneita. Pitkäjänteinen työ toimintavarman kaluston eteen synnyttää jatkuvasti uusia ideoita.

– Tulevaisuudessa voi olla mahdollista järjestää myös liikkuvia korjauspartioita. Yhdistämällä meidän ja Millogin toimintamalleja, luomme entistä parempaa palvelua asiakkaille. Yhteistyössämme arvostan erityisesti jatkuvuutta. Yhdessä mietimme, miten Suomesta tehdään entistäkin parempi ja turvallisempi paikka elää, Hokkanen sanoo.

Kysy lisää!

Kari Relander

Kehityspäällikkö