Yksikönpäällikkö Sanna Aho – ”Jokaisen rooli on töissä yhtä tärkeä”

Jo Millogin käynnistysvaiheessa milloglaiseksi ryhtynyt Sanna Aho työskentelee nyt Kalkun toimipaikassa yksikönpäällikkönä. Työurallaan hän on kohdannut monenlaisia vaiheita, jotka ovat vieneet häntä urallaan eteenpäin.

Milloglaisen Sanna Ahon työpolku on ollut kiemurainen, mutta antoisa. Syksyllä 2005 hän tuli tekemään lopputyötään Puolustusvoimien elektroniikkalaitokselle Riihimäelle. Tuotantotalouden diplomi-insinööriksi valmistumisen jälkeen hän siirtyi Millogin nykyisen emoyhtiön Patrian palvelukseen asuinpaikkakunnalleen Hämeenlinnaan, missä vierähti jälkimarkkinoinnin tehtävissä puolitoista vuotta. Vuonna 2008, kun Millog oli vasta käynnistelemässä toimintaansa, Sanna palasi Riihimäelle materiaaliosaston päälliköksi. Puolustusvoimien kunnossapitotoimintoja oli juuri ulkoistettu Millogille, joten työnantajan kohdalla käyntikortissa luki tällä kertaa Millog.

Tie vei kuitenkin Sannan vähitellen Tampereen seudulle. Kun vuonna 2010 Materiaalit-toimialan toimialajohtaja tarjosi hänelle työtä Kalkun toimipaikassa, otti hän materiaalipäällikön tehtävän vastaan ja aloitti siellä heti kesälomien jälkeen. Pitkä työmatka lyheni seuraavana vuonna, kun hän muutti keväällä työn ja perheen perässä Nokialle.

Työnkuva vaihtui kolme vuotta myöhemmin, kun kesällä 2016 Sannaa tarvittiin pikaisella aikataululla Millogin Tampereen Hatanpään pääkonttorille myyntipäällikön sijaiseksi. Yllättäen pesti venyikin kolmivuotiseksi.

– Kehitin tuona aikana Millogin myyntiprosessia ja huolehdin myynnin tietojen yhdistämisestä M-Files-tiedonhallintajärjestelmään. Nyt, kun tuli mahdollisuus siirtyä Kalkkuun yksikönpäällikön tehtävään, tunsin, että minun on aika palata sinne, Sanna kertoo.

Yhteistyö on kultaa

36-vuotias Sanna on muutoksesta valtavan innoissaan, sillä Kalkussa on hyvä porukka ja yhdessä tekemisen meininki. Ihmisillä on todella syvä tietämys asioista.

– Minulle on erittäin tärkeää, että asioita tehdään yhdessä. En jää jumittamaan, vaan teen tarvittavat päätökset. En kuitenkaan sanele päätöksiä, vaan haluan osallistaa ihmiset mukaan päätöksentekoon. He ovat oman alojensa asiantuntijoita. Jokaisen rooli on yhtä tärkeä, Sanna korostaa.

Positiivinen ja kehityshaluinen Sanna kokee, että sosiaaliset taidot, henkilöstöjohtaminen sekä kokonaisuuksien hahmottaminen ovat hänen vahvuuksiaan työelämässä. Kotona hän on mukavuusalueella, kun hän kotoilee, viettää aikaa perheensä kanssa tai kutsuu ystäviä kylään ja saa emännöidä.

Välillä on hyvä pysähtyä miettimään

Sanna toivoo, että ihmiset pysähtyvät välillä miettimään työtään ja työympäristöään avoimin mielin. Se, että ”näin on aina tehty”, ei ole hyvä perustelu olla miettimättä, kuinka asioita voisi kehittää.

Hän muistuttaa, etteivät Millogin arkijohtaminen ja Lean-toiminnanohjausfilosofiaan pohjautuva 6S-työkalu tarkoita pelkästään teippiä lattiassa, vaan sitä, että työstä ja työpisteestä tehdään ihmiselle sopiva, turvallinen ja sujuva.

– Idea on poistaa hukkaa, joten on hyvä pysähtyä ja miettiä eikä vain paahtaa höyryllä eteenpäin. Vaikkei johonkin ongelmaan olisi mielessä valmista ratkaisua, kannattaa se tuoda esille. Moni asia voi korjaantua pienelläkin toimenpiteellä, kun ratkaisuja mietitään yhdessä! Sanna kannustaa.