Työnjohtaja Ali Aalto – ”Vuosi Libanonissa avartaa näkemyksiä”

Olen Ali Aalto ja olen ennen Millogia työskennellyt pk-yrityksissä, lähinnä valmistavilla konepajoilla. Olen kokeillut myös yrittämistä. Millogille tulin varusteluryhmän ryhmäpäällikön tehtäviin syksyllä vuonna 2014. Ryhmäpäällikkönä vastasin hallinnollisista esimiestehtävistä sekä varustelutöiden läpimenosta tuotannossa.

Millogille hakeutuminen herätti minussa monenlaisia kysymyksiä, kuten millainen kulttuuri näin isossa yrityksessä on, kuinka tarkkaan tehtäväalue on rajattu ja miten henkilöstön hyvinvoinnista huolehditaan. Vastaanotto Riihimäen toimipaikassa oli lämmin, ja tunsin heti kuuluvani porukkaan.

Varustelua haastavissa olosuhteissa

Keväällä 2017 näin sisäisen ilmoituksen, jossa haettiin työnjohtajaa Libanonin korjaamolle. Jonkin aikaa asiaa mietittyäni otin asian varovasti puheeksi kotona. Ajattelin komennuksen avartavan näkemystäni kriisinhallinnasta, jonka kalustoa varustelemme ajoittain myös varusteluryhmässä. Pääsisin myös näkemään omin silmin, millaisia varustelutarpeita haastavissa olosuhteissa syntyy. Lähetin hakemukseni ja hakuprosessi eteni yleisten rekrytointiprosessien mukaisesti. Libanoniin siirryin kesäkuussa 2018.

Yksi motivaattorini tehtävään hakiessa oli kielitaidon kehittäminen. Olenkin päässyt haastamaan sitä päivittäin, sillä kielitaitoa tarvitaan tiettyjen työasioiden hoitamiseen irlantilais-suomalaisen pataljoonan vetovastuun ollessa irlantilaisilla.

Ripeää korjaamotoimintaa

Täällä Libanonissa on ollut erittäin positiivista nähdä, että Millogia arvostetaan. Vaikka olemme siviilejä sotilaiden keskellä, tunnemme kuuluvamme tähän yhteisöön. Korjaamotoiminta on hyvin mitoitettu ja kalustojen huollot sekä vikakorjaukset hoituvat yleensä saman päivän aikana. Huolto-ohjelmasta riippumatta ajoneuvon kriittiset kohteet tarkastetaan ja tarvittaessa korjataankin samalla käynnillä. Korjaamolla on hyvä henki ja tehokas henkilöstö, niin kuin näin pienessä työyhteisössä kuuluukin. Varaosavalikoima on kattava ja täydennystoimitukset Suomesta sujuvat nopeasti.

Millog huolehtii työntekijöistään

Millogilla aukeaa lähes viikoittain mielenkiintoisia työtehtäviä eri puolilla Suomea. Meillä urakehitystä edistetään muun muassa järjestämällä erilaisia koulutuksia ja valmennuksia sekä tukemalla omaehtoista opiskelua. Työhyvinvointiin on täällä panostettu vuosi vuodelta enemmän muun muassa kehittämällä työtiloja, työturvallisuuskulttuuria ja työterveyshuollon toimintaa. Olen saanut ilokseni todeta, että henkilöstön kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista huolehditaan Millogilla kiitettävästi.