Oppilaitoksesta urapolulle Millogille – Tatu työllistyi materiaalityöntekijäksi kesätöiden ja työharjoitteluiden jälkeen

Vilppulassa asuva Tatu Heinonen on muun muassa korjannut elektroniikkalaitteita sekä käsitellyt Puolustusvoimien materiaaleja Millogilla. Kahdessa bändissä soittava Tatu työskentelee nyt materiaalityöntekijänä ja kaukaisissa haaveissa siintää oma tatuointistudio.

19-vuotias Tatu Heinosen piti jättää armeija väliin polviensa takia, mutta työssään hän ”puljaa” puolustusvoimien materiaaleja. Hän kiinnostui yläkoulussa tietokoneista ja opiskeli ICT-alan tutkinnon Mäntän seudun koulutuskeskuksessa. Linja oli kolmivuotinen, ja kaksi työssäoppimisjaksoa hän teki Millogin korjaamolla Lylyssä.

– Olen asunut metsän keskellä niin kauan kuin muistan ja siksi olen taistellut koko pienen elämäni nettiongelmien kanssa ja olen melko haka ratkaisemaan niitä. Koulussa opin lisää nettiasennuksista ja Ethernet-kaapeliasennuksista, hän kertoo

–Harjoittelussa sain muun muassa korjata elektroniikkalaitteita. Kaikki sujui siellä niin kuin pitääkin, hän lisää.

Työpaikkahuumori kukoistaa

Harjoittelupaikka oli Tatulle tuttu jo kesätöistä ja koulun TET-jaksoilta, tosin kesäisin hän työskenteli materiaaliosastolla korjaamon sijaan.

Nyt valmistumisen jälkeen hänen rooliinsa materiaalityöntekijänä kuuluu muun muassa inventointia, tilattujen tavaroiden siirtämistä ulkovarastosta terminaaliin sekä niiden keräilyä ja hyllyttämistä. Korjaamopuolen esimiehelle hän on avoimesti maininnut, että sekin paikka kiinnostaisi.

Tatun mielestä kaikki tulevat työpaikalla hyvin toistensa kanssa toimeen, homma toimii ja työpaikkahuumori kukoistaa.

– Kannattaa hakea Millogille harjoitteluun, niin pääsee kokemaan tällaisen työyhteisön, jos ei sellaista ole ennen kokenut, Tatu suosittelee.

Monta vaihtoehtoa tulevaisuuteen

Vapaa-ajalla Tatu soittaa kahdessa eri bändissä ja musisoi niissä kitaralla ja bassolla, ja jos tarve vaatii, niin rummuilla myös. Toinen bändeistä soittaa punkia ja toisen bändin harjoituksissa kaikuu metallimusiikki. Musiikin lisäksi myös piirtäminen on tärkeä osa Tatun persoonaa.

– Unelmani olisi perustaa oma tatuointistudio, mutta sellaiseen hommaan on vielä pitkä matka. Tällä hetkellä omaan korvaani kuulostaa parhaalta, että saan jatkaa hommia Millogilla materiaalityöntekijänä tai siirtyisin takaisin korjaamon puolelle, kumpikin kyllä kelpaa! hän kertoo.

Oppilaitoksesta urapolulle Millogille on juttusarja, jossa kerrotaan urapoluista, jotka ovat lähteneet liikkeelle oppilaitosyhteistyön kautta. Moni on päätynyt vakituiseen työsuhteeseen Millogille tehtyään yrityksessä esimerkiksi työssäoppimisjakson, oppisopimuksella työskentelyn tai opinnäytetyön. Juttusarjassa tuodaan esiin myös yhteistyöoppilaitosten edustajien ja opinnäytetöitä ohjaavien esimiesten ajatuksia siitä, kuinka urapolkuja kannattaa lähteä rakentamaan.