Millog jatkoi kyberturvallisuusharjoituksia digitaalisessa harjoitusympäristössä

KYHA22 -harjoitus

Millog osallistui tällä viikolla turvallisuusviranomaisille tarkoitettuun kansalliseen kyberharjoitus KYHA:aan. Jyväskylän ammattikorkeakoulun yhdessä liikenne- ja viestintäministeriön kanssa järjestämä vuosittainen harjoitus oli hyvää jatkumoa viimeviikkoiselle TIETO22-harjoitukselle.

Tänään päättynyt KYHA-kyberturvallisuusharjoitus kokosi tällä viikolla Jyväskylään lähes 200 turvallisuusviranomaista muun muassa poliisista, Puolustusvoimista, Rajavartiolaitokselta ja liikenne- ja viestintävirasto Traficomista. Milloglaiset olivat aktiivisesti mukana tässä liikenne- ja viestintäministeriön ja Jyväskylän ammattikorkeakoulussa toimivan kyberturvallisuuden tutkimus-, kehitys- ja koulutuskeskus JYVSECTEC:in vuosittain järjestämässä harjoituksessa.

Harjoituksessa mallinnettiin kyberhäiriöitä kuvitteellisissa olosuhteissa digitaalisessa harjoitusympäristössä ja siinä keskityttiin laaja-alaisen häiriön tunnistamiseen, tilannekuvan muodostamiseen ja häiriötilanteesta toipumiseen. Samalla kehitettiin näihin osa-alueisiin liittyviä prosesseja.

Harjoituksen tavoitteena oli lisätä yhteistoimintaa muun muassa Puolustusvoimien ja Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin kanssa sekä eri turvallisuusviranomaisten välistä verkostoitumista. Yhteistoimintaa harjoiteltiin kunkin taustaorganisaation prosessien ja toimintamallien mukaisesti.

– Turvallisuusviranomaiset ovat ylläpitäneet ja kehittäneet kyberosaamista ja -yhteistyötä pitkäjänteisellä kyberharjoittelulla. Osaaminen on kasvanut vastaamaan nykyaikaisen toimintaympäristön ja vallitsevan turvallisuustilanteen vaateisiin. Harjoittelu lisää kansallista kyberresilienssiämme, kyberturvallisuusjohtaja Rauli Paananen liikenne- ja viestintäministeriöstä kertoo.