Millog hioo huoltovarmuutta johtamis- ja sotaharjoituksissa

Millog aloitti sisäisen johtamisharjoituksen 10. toukokuuta. Harjoituksessa harjoitellaan ja kehitetään normaali- ja poikkeusolojen johtamista ja valmiussuunnitelmia sekä koulutetaan uutta henkilöstöä.

Millog järjestää johtamisharjoituksen 10.5.–3.6. välisenä aikana. Samaan aikaan Millog tukee Puolustusvoimia pääsotaharjoitus PVPSH21:n alueellisissa osaharjoituksissa. Puolustusvoimien vuoden 2021 kansainvälinen pääsotaharjoitus Arctic Lock 21 oli suunniteltu järjestettäväksi touko–kesäkuussa, mutta se peruttiin koronatilanteen takia ja korvattiin kansallisella pääsotaharjoituksella. Lisäksi Millog on myös mukana Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen LOGEX21 -harjoituksessa, jossa se osallistuu Maavoimien kaluston kunnossapidon järjestelyihin.

Millogin johtamisharjoitus toteutetaan samanaikaisesti Puolustusvoimien pääsotaharjoituksen osaharjoitusten kanssa, jolloin Millogin yksiköillä ja toiminnoilla on harjoitustilanteen luomat puitteet valmiussuunnitelmien toteuttamiseksi ja kehittämiseksi käytännön tilanteessa. Lisäksi Millogin toimipaikat osallistuvat osaharjoituksiin tuottamalla kunnossapidon tukea muun muassa korjauspartioin.

– Olemme kehittäneet valmiussuunnitelmiamme koronapandemian aikana. Haluamme testata niiden toimivuutta ja kehittää niitä edelleen. Harjoittelemme ja hiomme johtamistaitojamme sekä koulutamme henkilöstöämme valmiuden ylläpitoon ja poikkeusolojen toimintaan, kertoo Millogin valmiusjohtaja Petri Seppälä.

Millog-yhtiöt on viime vuosina kehittänyt valmiuttaan ja laajentanut toimintaansa toimialoille, joille turvallisuus, huoltovarmuus, järjestelmien käytettävyys ja kumppanuus ovat kriittisiä menestystekijöitä. Asiakkaita ja kunnossapidettäviä järjestelmiä löytyy niin maastosta, raiteilta, ilmasta kuin mereltäkin.

– Tuotamme valmiutta niin normaali- kuin poikkeusoloissa. Poikkeusolot eivät tarkoita pelkkiä sotilaallisia konflikteja, vaan turvaamme yhteiskunnan huoltovarmuutta esimerkiksi ilmastonmuutoksen aiheuttamien luonnonilmiöiden ja pandemioiden tapauksissa. Harjoitushavainnot ovat meille todella tärkeitä, jotta pystymme kehittämään toimintaamme ja ottamaan huomioon mahdollisimman laajasti erilaiset tilanteet ja olosuhteet käytännön työssämme, Millogin valmiuspäällikkö Martti Niemi lisää.

Lisätiedot:

Petri Seppälä, valmiusjohtaja, puh. 040 315 7054
Martti Niemi, valmiuspäällikkö, puh. 040 315 8472

Millog Oy on kunnossapidon, materiaalipalveluiden sekä elinjakson hallinnan erikoisosaaja, jonka toiminta perustuu pitkäaikaisiin kumppanuuksiin. Ydinosaamistamme on teknisen kaluston ja järjestelmien kokonaisvaltainen huolto- ja kunnossapitotoiminta niin normaali- kuin poikkeusoloissa. Palvelemme myös siviilitoimialoja, joille turvallisuus, huoltovarmuus, järjestelmien käytettävyys ja kumppanuus ovat kriittisiä menestystekijöitä. Yhtiön pääomistajat ovat Patria Oyj ja Insta Group Oy.

Millogilla on kolme tytäryhtiötä: huippuunsa hiottujen teknologioiden Senop, turvallisuuskriittisen viestinnän Virve Tuotteet ja Palvelut Oy sekä laivojen ja kelluvien rakenteiden telakointeja ja korjauksia tekevä Oy Western Shipyard Ltd. Yhtiöperheenä Millog-yhtiöt pystyy tarjoamaan yhä kattavampia ja monipuolisempia tuote- ja palvelukokonaisuuksia yhteiskunnan turvallisuuden kannalta kriittisille toimijoille.