Suomen Puolustusvoimat – Millog turvaa kotimaista huoltovarmuutta Maavoimien CV9030-rynnäkkövaunukaluston elinjaksopäivityksessä

Puolustusministeri Antti Kaikkonen valtuutti 22.6.2021 Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen hankkimaan Maavoimien CV9030-rynnäkköpanssarivaunukalustolle elinjaksopäivityksen. Kyseessä on järjestelmän elinjaksoa turvaava hanke (JET). Vaunut valmistanut BAE Systems Hägglunds Ab teettää suuren osan päivitystyöstä alihankintana Puolustusvoimien strategisella kumppanilla Millog Oy:llä.

Suunnitelmien mukaan elinjaksopäivityksen suunnittelu- ja kehitystyö sekä prototyypit tehdään Ruotsissa – esisarja ja sarjatyö puolestaan Millogilla Suomessa. Millogille tuleva osuus työstä on noin 23 henkilötyövuotta. Elinjaksopäivityksellä Maavoimat turvaa vuosina 2002–2007 Ruotsista hankittujen rynnäkköpanssarivaunujen käytettävyyttä 2030-luvulle saakka. Päivitystyöllä parannetaan päärynnäkkövaunukaluston yleistä käytettävyyttä ja ylläpidettävyyttä, kehitetään palvelusturvallisuutta sekä päivitetään järjestelmän tekniikkaa ja ohjelmistoja.

”On tärkeää, että meillä on kotimaassamme kunnossapitokykyä ja poikkeusolojen osaamista ja että sitä vahvistetaan entisestään. Myös valmiuden kannalta on merkittävää, että vaunut pysyvät uudistustyön aikana Suomessa.”

Rainer Peltoniemi, eversti

– On tärkeää, että meillä on kotimaassamme kunnossapitokykyä ja poikkeusolojen osaamista ja että sitä vahvistetaan entisestään. Myös valmiuden kannalta on merkittävää, että vaunut pysyvät uudistustyön aikana Suomessa. Tämän päivityksen jälkeen on mahdollista tehdä laajempaa suorituskyvyn nostoa ja päivittämistä vaunujen myöhemmän elinjakson aikana, kertoo jalkaväen tarkastaja eversti Rainer Peltoniemi.

– Suorituskykyä rakennetaan yhdessä ja tämä elinjaksopäivitys on siitä mainio esimerkki. Ruotsalainen BAE Systems Hägglunds suunnittelee elinjaksopäivityksen, Millog tekee päivitystyön ja Puolustusvoimat saa suorituskykyä, kehitysjohtaja Pekka Saarinen sanoo.

– Kehitämme kunnossapitoa sekä sen suunnittelua ja ohjausta pitkäjänteisesti Puolustusvoimien kanssa, jotta voimme tarjota mahdollisimman korkeatasoiset ja kustannustehokkaat palvelut. Tämä sopimus auttaa meitä turvaamaan kotimaista huoltovarmuuskykyä entistä paremmin, Millog Oy:n toimitusjohtaja Sami Pitkänen korostaa.

Lisätietoja:
kehitysjohtaja Pekka Saarinen, +358 40 315 7186, pekka.saarinen@millog.fi toimitusjohtaja Sami Pitkänen +358 40 504 6970, sami.pitkanen@millog.fi

Millog Oy on kotimainen elinkaarikunnossapitoon erikoistunut yritys, joka ylläpitää pääasiakkaansa Suomen Puolustusvoimien maa- ja merivoimien kalustoja sekä ilmavoimien valvontajärjestelmiä niin normaali- kuin poikkeusoloissa. Millog tarjoaa elinkaarikunnossapidon palveluita laajasti myös muille yhteiskunnan toiminnoille ja teollisuudelle, joille turvallisuus, huoltovarmuus ja kumppanuus ovat kriittisiä menestystekijöitä.

Millog Oy:llä on kolme tytäryritystä: Senop Oy tarjoaa korkealaatuisia optroniikka- ja integraatioratkaisuja, Virve Tuotteet ja Palvelut Oy tuo myynti-, huolto-, ohjelmointi- ja koulutuspalvelut kriittiseen- ja ammattilaisviestintään ja Oy Western Shipyard Ltd tuottaa laivojen telakointipalveluita, peruskorjauksia ja uudistuotantoa. Millog Oy:n omistavat Patria Oyj, Insta Group Oy ja Suomen valtio.

Kysy lisää!