Merkityksellinen työ Millogilla – Heli nauttii työn monipuolisuudesta ja arvostaa yrityksen tarjoamia uramahdollisuuksia

33-vuotias Heli Roivainen löysi tiensä Millogille Kajaanin uuden korjaamon rakennusprojektin kautta. Osaamisen kehittämisestä kiinnostunut korjaamoassistentti haluaa vahvistaa osaamistaan ja kehittyä työntekijänä. Hän on tyytyväinen siihen, että Millogilla riittää töitä, ja että hänen työsopimuksensa pystyttiin vakinaistamaan keskellä korona-aaltoa.

Kesällä 2018 Kajaanissa vihittiin käyttöön Millogin uusi korjaamorakennus. Kajaanista kotoisin oleva Heli Roivainen työskenteli tuolloin vielä Kajaanin Teknologiakeskus Oy:ssä ja oli tiiviisti mukana korjaamon rakennuttamisprojektissa. Projektin aikana hän teki yhteistyötä Millogin eri toimijoiden kanssa, muun muassa Kajaanin toimipaikan silloisen henkilöstöassistentin kanssa.

– Henkilöstöassistentin oli määrä eläköityä lähiaikoina ja meillä tuli puhetta aiheesta. Olin kokenut jo jonkin aikaa, että kaipaisin uusia tuulia työelämässä. En halunnut tehdä hätiköityjä ratkaisuja työelämän suhteen, joten seurasin tarjontaa ja kypsyttelin rauhassa ajatuksia työpaikan vaihdosta. Rakennuttamisprojektin aikana minulla oli herännyt mielenkiinto Millogia kohtaan.

– Kun eläköityvän henkilöstöassistentin paikka tuli hakuun, hain paikkaa. Olin iloinen, kun minut valittiin tehtävään yli neljänkymmenen hakijan joukosta, hän kertoo.

Työntekoa yrittäjämäisellä asenteella

Heli on ollut milloglainen nyt reilun kahden vuoden ajan, ja aika on mennyt hänen mukaansa kuin siivillä. Korjaamoassistentin toimenkuva räätälöitiin korjaamon tarpeet huomioon ottaen ja siitä tuli erilainen, kuin eläköityneen henkilöstöassistentin toimenkuva. Määräaikaisesta työsuhteesta oli sovittu vuoden 2021 loppuun saakka, mutta hänet vakinaistettiinkin jo tammikuusta 2021 alkaen.

– Otin työsuhteen vakinaistamisen luottamuksenosoituksena. Tuntui hyvältä, että näin voitiin tehdä keskellä koronan toista aaltoa, vaikka ilmassa oli suurta epävarmuutta ja moni yritys joutui tekemään päinvastaisia ratkaisuja.

Heli kuvaa työskentelyotettaan yrittäjämäiseksi. Kun tietty tehtäväkenttä on saatu hoidettavaksi, tulee työt hoitaa laadukkaasti alusta loppuun saakka.

– Työ on iso osa elämää ja on tärkeää, että työssä viihtyy. Arvostan Millogia turvallisena työnantajana ja edustan mielelläni tätä yritystä. Olen huomannut, että niin metsä vastaa, kuin sille huudetaan; kun itse joustaa, joustaa myös työnantaja. Työpäivien aikana kelloa tulee seurattua harvoin ja välillä päivät venyvät pitkiksi. Työni hoidan siten, että voin päivän päätteeksi laittaa tietokoneen kiinni hyvillä mielin.

Korjaamoassistentin työ plus muut vastuut

Heli aloitti työt Millogilla elokuussa 2019, ja hän ehti hyvin tutustua Kajaanin toimipaikan työntekijöihin ennen koronapandemiaa ja etätyöskentelyn alkamista. Tradenomi YAMK -tutkinnon hän sai valmiiksi kesäkuussa 2021.

– Opiskelu täysipäiväisen työn ohessa oli välillä aika haastavaa, mutta palkitsevaa. Parasta opiskelussa on, kun saa soveltaa oppimiaan asioita omaan arkeen ja käytäntöihin.

Heli tykkää haastaa itseään. Opiskeleminen, uuden oppiminen ja kehittyminen pitävät mielen virkeänä. Uutta tutkintoa hän ei aio lähteä tässä vaiheessa tavoittelemaan, vaan hän haluaa vahvistaa ammatillista osaamistaan työkokemuksen ja mahdollisesti myös syventävien opintojen avulla.

– Tavoitteenani on kehittyä työntekijänä ja syventää osaamistani. Olen miettinyt myös erilaisia uravaihtoehtoja, mutta aika näyttää, mihin tilanne etenee. Kuljen avoimin ja rauhallisin mielin kohti tulevaa.
Nykyisessä roolissaan Helin vastuulla on Kajaanin toimipaikan henkilöstöasiat sekä osallistuminen korjaamon operatiiviseen toimintaan. Lisävastuitakin on kertynyt, esimerkiksi Maajärjestelmät-toimialan johtoryhmän assistenttina toimiminen, sekä työsuojeluun ja vaarallisen jätteen käsittelyyn liittyvät tehtävät.

– Monipuolisuus on työni suola. Arvostan sitä, että saan olla niin monessa mukana. Tavoitteisiini on myös kirjattu, että osallistun joku päivä sotaharjoitukseen, ja sitä päivää odotan innolla. Lähimmät työkaverit ja toimiva tiimi ovat myös vahva positiivinen lisä työpäiviini ja lisäksi yksi sitouttamisen keinoista. Koen, että Millog on moderni yritys, joka tukee henkilöstöä usein eri tavoin ja jossa on paljon erilaisia uramahdollisuuksia.

Luonto ja liikunta tasapainottavat elämää

Vapaa-ajalla Heli haastaa itseään urheilemalla. Talvisin matka taittuu hiihtäen ja kesäisin pyöräillen sekä juosten polkuja pitkin. Rauhalliset kävelylenkit luonnossa ovat myös tärkeitä.

– Käymme poikani kanssa myös viikoittain hoitamassa ja ratsastamassa 17-vuotiasta suomenhevosruunaa. Lisäksi arkea ilostuttaa pieni koiranpentu.
Harrastukset tuovat Helille mielenrauhaa ja tasapainottavat elämää. Palautuminen on tärkeää, sillä työssä on usein monta asiaa yhtä aikaa käynnissä. Hän on opetellut, miten kaaoksesta saa esille olennaiset asiat ja kuinka asioita kannattaa järkeistää ja priorisoida. Ja nyt, kun opinnot on saatu loppuun, on vapaa-ajalla enemmän aikaa tehdä mukavia juttuja pojan kanssa.

Merkityksellinen työ Millogilla on juttusarja, jossa pääset kurkistamaan milloglaisten arvomaailmaan. Jutuissa pureudutaan muun muassa siihen, mikä tekee milloglaisten työstä merkityksellistä ja millaiset arvot ohjaavat heidän työntekoaan ja arjen valintojaan.