Materiaalipäällikkö Henri Laaksonen – ”Meillä on kova draivi toiminnan kehittämiseen”

Henri Laaksosen päivät materiaalipäällikön tehtävässä sisältävät monipuolisesti hommia aina hänen oman materiaaliryhmänsä varastojen ohjauksesta ja hallinnasta prosessien kehittämiseen asti. Vuodesta 2015 Millogilla työskennellyt Henri pitää työssään erityisesti vastuusta ja toiminnan kehittämisestä.

Vuonna 2015 alkoi merivoimien ja Millogin yhteistyö. Samaan aikaan Henri Laaksonen tuli taloon ostopäälliköksi Millogin Pansion toimipaikalle. Tuota aikaa mies muistelee erityisesti uuden oppimisen ajanjaksona.

– Olihan siinä opettelemista, kun samaan aikaan opettelin talon tapoja, ja toisaalta toimintatapoja hiottiin paikalleen isommassa mittakaavassa. Jotain asioita tehtiin yrityksen ja erehdyksen kautta, mutta kaikesta selvittiin, Henri sanoo ja hymyilee.

Tänä syksynä Henri otti urapolullaan uuden askeleen, kun hän siirtyi ostopäällikön hommista materiaalipäälliköksi. Alaisia uudessa työssä on reilut kymmenen Pansion sekä Upinniemen toimipaikoissa, ja vastuullaan Henrillä on varastotyön operatiivisen toiminnan johtaminen. Lisäksi Henri vastaa yrityksen nimikkeistötyön johtamisesta. Aikaisemmasta ostopäällikön kokemuksesta on paljon hyötyä myös uudessa tehtävänkuvassa.

– Tämä oli aika luonnollinen siirtymä. Tiedän toimintatavat ja ihmiset tuntevat minut jo entuudestaan. Meillä on todella hyvä henki porukassa. Olen myös saanut muilta paljon tukea siinä, että tällä hetkellä hoidan ostopäällikön tehtäviä tässä rinnalla, kunnes siihen tehtävään löydetään uusi tekijä, Henri kertoo.

Erityiskiitokset Henri haluaa antaa sekä entiselle että nykyiselle tiimilleen, jotka ovat reippaalla otteellaan ja oma-aloitteisuudellaan tukeneet uuteen tehtävään siirtymistä.

Vahvuutena kokonaisuuksien hahmottaminen

Koulutukseltaan Henri on tuotantotalouden insinööri. Opiskelujen jälkeen mies teki töitä myynti-insinöörinä OEM Finlandilla ja ostajana Sandvikilla. Myös suorittavasta työstä on Henrillä kokemusta, sillä hän teki yhteensä noin kahdeksan vuoden ajan varastotöitä opiskeluiden ohella kesätöinä ja osa-aikaisena.

–Tiedän mitä päivittäinen työ varastolla on, ja se on eduksi nykyisessä työssäni. Nyt materiaalipäällikkönä parasta on lisävastuun saaminen ja oman osaamisen monipuolistaminen ja kehittäminen. Tämä on selkeä askel uralla eteenpäin, Henri kertoo uudesta toimenkuvastaan.

Henrin tyypillinen työpäivä pitää sisällään varaston seurantaa, raporttien tarkastamista, sidosryhmäyhteistyötä ja toiminnan kehittämistä. Myös reissupäiviä kertyy kuukaudessa muutamia. Työ on Henrin mielestä sopivan kiireistä ja työympäristö ainutlaatuinen.

– Olen hyvä hahmottamaan kokonaisuuksia ja tässä työssä pääsen hyödyntämään osaamistani. Millog on kohtuullisen nuori firma ja pidän siitä, että meillä on täällä kova draivi kehittää asioita. Tämä on myös siinä mielessä ainutlaatuinen työpaikka, ettei tällaisen kaluston kanssa pääse monessakaan työpaikassa tekemisiin. Viime viikolla osallistuin esimerkiksi Jurmo-luokan joukkojenkuljetusveneen koeajoon, Henri kertoo.

Oppilaitosyhteistyöhön lisäpanostusta

Millogin monipuoliset uramahdollisuudet ovat Henrin mielestä hyvä juttu. Työntekijöiden korkean keski-iän vuoksi avoimia työtehtäviä aukeaa tulevina vuosina runsaasti.

– Tarvitsemme hyviä työntekijöitä ja jatkossa meidän tuleekin panostaa esimerkiksi oppilaitosyhteistyöhön, jotta Millog tulisi tunnetummaksi. Työnantajana voin suositella Millogia, sillä mielenkiintoisten töiden lisäksi aina saa tukea ja apua, jos sellaista tarvitsee, Henri kertoo.

Vapaalla Henri urheilee aktiivisesti, käy kuntosalilla ja liikkuu koiran kanssa lenkeillä. Vaikka Henrin tehtävässä ei ole varsinaista työajanseurantaa vaan hän on aina tavoitettavissa, osaa mies myös rentoutua.

– Panostan laadukkaaseen vapaa-aikaan ja osaan jättää työasiat pois mielestä. Konetta ja sähköpostia ei vilkuilla, ellen sitten ole erikseen sopinut palaavani johonkin asiaan myöhemmin samana iltana – tiimilleni pyrin olemaan aina tavoitettavissa, kalenterin tuomien haasteiden vuoksi vaihtelevalla menestyksellä, Henri sanoo ja naurahtaa.