Kesätyöntekijä Tuomas Hautamäki – ”Parasta on monipuolinen työ ja uuden oppiminen”

Riihimäen toimipaikassa kesätyöntekijä Tuomas Hautamäen työpäivät alkavat kello seitsemän. Töitä paiskitaan sähköhommissa mukavan vaihtelevissa työtehtävissä.

– Pidän siitä, että hommat ovat monipuolisia. Ei ole sellaista liukuhihnameininkiä vaan täällä pääsee oppimaan todella paljon kaikkea uutta, Tuomas sanoo.

Sähköasentajaksi ammattikoulussa opiskelevan Tuomaksen ura milloglaisena alkoi jo tämän vuoden alkupuolella, kun hän pääsi koulun kautta kolmen kuukauden työharjoitteluun. Samalla aukesi myös kesätyöhaku, joka tärppäsi ahkeran nuoren miehen kohdalla.

– Kevään aikana työharjoittelussa huolsin VR:n yksiköitä ja tällä hetkellä työt kuluvat esimerkiksi keskivalvontatutkien piirikorttiyksiköiden parissa. Se on tietysti hyvä monipuolisen kokemuksen kannalta, Tuomas kertoo.

Mukavat työkaverit ja hyvä meininki

Riihimäen toimipaikassa Tuomas on viihtynyt hyvin. Kiitosta saavat erityisesti työyhteisö ja mukavan rento meininki.

– Meitä on täällä kohtuullisen pieni porukka töissä, joten on helppo tutustua muihin. Täällä on mukava olla töissä ja saan tarvittaessa aina apua, jos tulee sellainen tilanne eteen, Tuomas kiittelee.

Vapaalla Tuomaksen päivät kuluvat vapaapalokunnan ja frisbeegolfin parissa. Välillä työpäivät imevät puhdin ja rento oleminen on iltaisin tarpeen. Kesätyöjaksolle osuu myös parin viikon loma-aika, kun toimipaikassa on hiljaisempaa.

– Kiva päästä myös lomailemaan hetkeksi, koska syksyllä opinnot alkavat heti kesätöiden loputtua, Tuomas sanoo.

Laaja-alaista työkokemusta

Tuomas on myös aikaisemmassa kesätyössään päässyt sähköalan hommiin. Viime kesänä hän oli töissä sähkötehtaalla, joten Millogilta saatava työkokemus kerryttää hyvää ja erilaista oppia tulevaa varten.

– Nämä ovat hyvin erilaisia töitä, kuin mitä aikaisemmin olen tehnyt. Ensi vuosi menee vielä opintojen parissa, mutta sen jälkeen sitten töihin. Voisin hyvin kuvitella hakevani tänne Millogille, sillä tämä on hyvä paikka olla töissä, Tuomas sanoo.