Kesätyöntekijä Jyri Riihikallio – ”Millog on huomaavainen työnantaja”

19-vuotias Jyri Riihikallio huoltaa ensi kesä-elokuussa laivojen elektroniikkajärjestelmiä Merijärjestelmien Pansion toimipaikassa. Paikka on tuttu, sillä hän oli alkuvuonna ennen valmistumistaan Millogilla työssäoppimisjaksolla.

Turun ammatti-instituutissa elektroniikka-asentajaksi opiskeleva Jyri Riihikallio tuli vuoden alussa työssäoppimisjaksolle Millogille Pansioon. Maaliskuun puolivälissä häneltä puuttui tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinnon suorituksista enää kymmenen työpäivää ja kaksi koulupäivää.

Tammikuun alusta kuusi viikkoa eteenpäin Jyri työskenteli laivasähkötyöryhmän kanssa ja sen jälkeen hän siirtyi tekemään elektroniikkatöitä vedenalaisten järjestelmien parissa.
”Löysin tieni Millogille Merivoimissa työskentelevän perhetuttavan kautta. Mielenkiintoni heräsi, kun ymmärsin, että laivatekniikkapuolelta löytyy alaan liittyvää työtä”, Jyri kertoo.

Kommunikointi toimii

Työssäoppimisjakson lähestyessä loppuaan Jyri päätti hakea Millogille kesätöihin. Paikka löytyi Pansiosta ja kolme kuukautta kestävä kesätyöpesti alkaa kesäkuun alkupuolella.

”Millog on työnantajana tosi huomaavainen. Täällä pidetään huolta asioista ja työntekijöistä. Asiat hoituvat sulavasti ja kommunikointi toimii ihan eri tavalla kuin mitä olen ennen työelämässä kokenut. Tämä on kyllä hyvin antoisa työpaikka kokemuksen ja oppimisen kannalta”, hän sanoo.

Jyri näkee mahdollisena, että hän jatkaisi työskentelyä Millogilla myöhemminkin, ehkä jopa vakituisessa työsuhteessa, sillä työ on sopivan haastavaa ja vaihtelevaa. Ensin on kuitenkin edessä varusmiespalvelus, jonka hän suorittaa vuonna 2020. Todennäköisesti Jyri pyrkii laivastoon.

”Olisi mahtavaa päästä paateille. Siellä olisi nyt tuttu ympäristö, joten kaikki ei olisi uutta. Intin jälkeen voisin jatkaa Millogilla ja vaikkapa kouluttautua lisää.”

Avoimin mielin kesätöihin

Vaikka Jyri ei ole vielä ollut päivääkään kesätöissä, voi hän suositella Millogia kesätyöpaikkana työssäoppimisjakson pohjalta. Työympäristö ja työn sisältö ovat ainutlaatuisia, sillä tämän kaltaista työympäristöä ei muualla näe. Apu on aina lähellä, jos sitä tarvitsee.

”Kesätöihin kannattaa tulla avoimin mielin ja yrittää sisäistää mahdollisimman paljon informaatiota. Varmasti moni asia tuntuu aluksi vaikealta ymmärtää, mutta keneltäkään ei vaadita liikoja. Kesäharjoittelijalla ei tarvitse olla järjestelmäasiantuntijan tietotaitoa, vaan riittää, että on hyvä jämäkkä asenne ja oppimisen halua. Silloin kaikki menee varmasti hyvin.”

Kesätöissä Millogilla aloittaa lähes 100 nuorta:

  • Kesätyöhaku päättyi 24. helmikuuta ja eri puolille Millogia valittiin satakunta kesätyöntekijää.
  • Kesätyössä nuoret pääsevät tutustumaan työtehtäviin ja -mahdollisuuksiin Millogilla. Kesätöiden kautta Millogille voidaan löytää uutta osaavaa työvoimaa myös tuleviin työtehtäviin. Opiskelijoiden tuoma tuore tietotaito auttaa osaltaan kehittämään työtä ja toimintatapoja.
  • Hyvin onnistunut työkokemus luo positiivista työnantajakuvaa. Esimiehellä on iso vaikutus siihen, kuinka nuori suhtautuu työhönsä ja jopa siihen, mihin nuori tulevaisuudessa suuntautuu.

Lähde: henkilöstöasiantuntija Sari Hakala