Hämeen Diesel Oy liittyy osaksi Millog-yhtiöitä

Millog Oy on allekirjoittanut sopimuksen Hämeen Diesel Oy:n koko osakekannan ostamisesta. Vas. Hämeen Dieselin Ossi Ranta ja Toni Koivula sekä Millogin Sami Pitkänen ja Manu Skyttä.

Millog Oy on allekirjoittanut sopimuksen Hämeen Diesel Oy:n koko osakekannan ostamisesta. Omistusoikeus siirtyy Millogille 3. tammikuuta 2022, ja yhtiö jatkaa Millogin omistuksessa itsenäisenä tytäryhtiönä. Hämeen Dieselin toimitusjohtaja Toni Koivula jatkaa tytäryhtiön toimitusjohtajana ja Ossi Ranta vastaa hankinnasta ja myynnistä.

Vuonna 1966 perustetun Hämeen Dieselin liiketoimintaan kuuluu diesel- ja bensiinimoottoreiden ja työkonevaihteistojen korjaukset sekä tehdasuusien ja peruskorjattujen vaihtomoottoreiden myynti. Yhtiön liikevaihto edellisellä tilikaudella oli 2,4 milj. euroa ja yhtiön palveluksessa on 18 henkilöä. Yhtiön toiminta-alue ulottuu Suomen lisäksi Pohjoismaihin sekä Baltian alueelle, ja asiakaskuntaa löytyy niin satamista, sahoista, paperi- ja kaivosteollisuudesta kuin raskaan kaluston rahtiliikenteestä.

– Strategiamme mukainen kasvu ja palvelutarjoaman kehitys etenee suunnitellusti, Hämeen Diesel on jo neljäs Millog-yhtiöiden kahden viime vuoden aikana ostama yritys. Integroinnit yritysperheeseemme ovat sujuneet hyvin ja pystymme yhä paremmin palvelemaan asiakkaitamme laajennetulla palvelutarjoamallamme sekä huolehtimaan kotimaisesta huoltovarmuudesta. Hämeen Dieselin oston kautta Millog yhdessä toisen omistajansa Patrian (Linnavuori) kanssa tarjoaa Suomen laajimman dieselmoottoreiden huolto-ja kunnossapitopalvelun asiakkaillemme. Olemme innoissamme saadessamme yhtiöperheeseemme Hämeen Dieselin kyvyt ja ammattitaitoiset resurssit, Millogin toimitusjohtaja Sami Pitkänen kertoo.

– Olemme ylläpitäneet ja kehittäneet kokeneen henkilöstömme ammattitaitoa aktiivisesti ja huolehtineet siitä, että toimintamme vastaa laatujärjestelmän vaatimuksiin. Liittyessämme osaksi Millog-yhtiöitä saamme entistä leveämmät hartiat kehittää toimintaamme ja kasvattaa osaamistamme. Tämä tuo meille hienon mahdollisuuden viedä yhdessä Millogin kanssa yhtiömme liiketoiminta kokonaan uudelle tasolle, Koivula sanoo.

– Millog-yhtiöt tukee uusia tytäryhtiöitään monin tavoin liiketoiminnan ja osaamisen kehittämisessä, mikä tuo lisäarvoa niin yhtiöperheelle kuin sen tytäryhtiöiden toiminnalle. Kasvaessamme voimme tarjota strategisille kumppaneillemme älykästä ja kestävää elinkaaren hallintaa ja kunnossapitoa entistä kattavammalla sisällöllä ja yhä laajenevalla maantieteellisellä alueella, uusien liiketoimintojen johtaja Manu Skyttä toteaa.

Lisätietoja:
Sami Pitkänen, toimitusjohtaja, sami.pitkanen@millog.fi
Manu Skyttä, johtaja, Uudet liiketoiminnot, 040 099 9822, manu.skytta@millog.fi
Toni Koivula, toimitusjohtaja, Hämeen Diesel Oy, 03 644 8615, toni.koivula@hameendiesel.fi

Millog Oy on kunnossapidon, materiaalipalveluiden sekä elinjakson hallinnan erikoisosaaja, jonka toiminta perustuu pitkäaikaisiin kumppanuuksiin. Ydinosaamistamme on teknisen kaluston ja järjestelmien kokonaisvaltainen huolto- ja kunnossapitotoiminta niin normaali- kuin poikkeusoloissa. Palvelemme myös siviilitoimialoja, joille valtakunnallinen turvallisuus, huoltovarmuus ja kumppanuus ovat kriittisiä menestystekijöitä. Millog Oy on osa Patria-konsernia. Yhtiön pääomistajat ovat Patria Oyj ja Insta Group Oy.

Hämeen Diesel Oy on toiminut luotettavasti yli 55 vuotta. Yhtiö huoltaa ja korjaa diesel- ja bensiinimoottoreita ja työkonevaihteistoja sekä myy tehdasuusia ja peruskorjattuja vaihtomoottoreita. Hämeen Diesel Oy:n toiminta-alue ulottuu Suomen lisäksi Pohjoismaihin sekä Baltian alueelle, ja asiakaskuntaa löytyy niin satamista, sahoista, paperi- ja kaivosteollisuudesta kuin raskaan kaluston rahtiliikenteestä.