Millog Oy:n uusin yritysosto tuo tytäryhtiöksi Laivakone Oy:n

Millog Oy on allekirjoittanut sopimuksen Laivakone Oy:n koko osakekannan ostamisesta. Omistusoikeus siirtyy Millogille 1. lokakuuta 2021, ja yhtiö jatkaa Millogin omistuksessa itsenäisenä tytäryhtiönä. Laivakone Oy:n toimitusjohtaja Harri Elonen johtaa edelleen tytäryhtiön toimintaa. Kaupalla ei ole vaikutusta Laivakoneen omistaman, Saksan Lübeckissä toimivan, H&H Tech GmbH:n omistuspohjaan.

Laivakoneen liiketoimintaan kuuluu laivojen, voimalaitosten ja teollisuuden koneiden ja laitteistojen huoltopalvelut. Yhtiö on perustettu vuonna 1969. Sen liikevaihto edellisellä tilikaudella oli 1,5 milj. euroa ja palveluksessa on 13 henkilöä. Yhtiön asiakkaita ovat muun muassa Finnlines, Fortum, Tallink Silja, ESL Shipping, Askalon Process ja Millog.

– Muutos on hyvä asia, sekä henkilöstömme että asiakkaidemme kannalta. Toimiminen Millogin tytäryhtiönä antaa meille hienon mahdollisuuden kehittää toimintaamme ja solmittu kauppa tuo varmuuden jatkuvuudesta. Näemme, että Millog on paras mahdollinen omistaja jatkamaan yli 50-vuotiaan yhtiön tarinaa, toteaa Elonen.

– Olemme viime vuosina laajentaneet toimintaamme strategiamme mukaisesti uusille toimialoille. Uusien tytäryritysten integrointi yritysperheeseemme on onnistunut hyvin. Pyrimme varmistamaan tytäryritysten menestymismahdollisuudet esimerkiksi hyödyntämällä yhteisiä palveluita kunkin tytäryhtiön tarpeiden mukaan sekä luomalla asiakasta yhden luukun kautta laajasti palvelevan tarjontakokonaisuuden. Syntynyt kauppa jatkaa kasvupolkuamme ja auttaa meitä lujittamaan kotimaista huoltovarmuutta nyt ja tulevaisuudessa. Tässä meitä vahvistaa pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme Laivakone Oy:n raudanluja osaaminen ja laadukas toiminta, Millogin toimitusjohtaja Sami Pitkänen kertoo.

– Millog-yhtiöt tarjoaa nyt yhdessä omistajiensa Patrian ja Instan kanssa lyömättömän merenkulun kunnossapidon palvelukokonaisuuden Pohjan- ja Suomenlahdella ja niiden ympäristössä, sekä muun muassa erittäin laajan varavoimakonehuoltotarjonnan Suomessa, hän toteaa.

Millog-yhtiöihin liittyessään Laivakone jatkaa nykyistä liiketoimintaansa ja saa tukea liiketoiminnan kehittämiseen.

– Laivakone on tärkeä osa uutta Millogia. Millog tytäryhtiöineen pystyy yhä paremmin palvelemaan asiakkaita ja täyttämään asiakkaiden muuttuvat tarpeet, Millogin uusien liiketoimintojen johtaja Manu Skyttä lisää.

Lisätietoja:
Sami Pitkänen, toimitusjohtaja, sami.pitkanen@millog.fi
Manu Skyttä, johtaja, Uudet liiketoiminnot, +358 40 099 9822, manu.skytta@millog.fi
Harri Elonen, toimitusjohtaja +358 40 050 1763, harri.elonen@laivakone.fi

Millog Oy on kunnossapidon, materiaalipalveluiden sekä elinjakson hallinnan erikoisosaaja, jonka toiminta perustuu pitkäaikaisiin kumppanuuksiin. Ydinosaamistamme on teknisen kaluston ja järjestelmien kokonaisvaltainen huolto- ja kunnossapitotoiminta niin normaali- kuin poikkeusoloissa. Palvelemme myös siviilitoimialoja, joille valtakunnallinen turvallisuus, huoltovarmuus ja kumppanuus ovat kriittisiä menestystekijöitä. Millog Oy on osa Patria-konsernia. Yhtiön pääomistajat ovat Patria Oyj ja Insta Group Oy.

Laivakone Oy tarjoaa kansainvälistä laivojen, voimalaitosten ja teollisuuden koneiden sekä laitteistojen huoltopalvelua.