Millog Oy harkitsee optroniikan uustuotannon liiketoimintasiirtoa tytäryhtiöönsä Senop Oy:lle


Millog Oy harkitsee siirtävänsä liiketoimintasiirtona kaiken optroniikkaan liittyvän uustuotannon tytäryhtiöönsä Senop Oy:lle. Optroniikkaliiketoiminnan kehittyessä ja kasvaessa nykyinen toimintamalli ei tue liiketoimintaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Optroniikan uustuotannon siirtäminen olisi luontevaa, sillä toiminta on muusta Millogin kunnossapitotoiminnasta poikkeavaa. Jatkossa, mikäli liiketoimintasiirto toteutettaisiin, Millog voisi keskittyä optroniikan kunnossapidon prosessien ja osaamisen kehittämiseen ja Senop uustuotannon kehittämiseen.

Millog on käynnistänyt 18. tammikuuta muutosneuvottelut yhdessä Senopin kanssa koskien harkinnassa olevaa liiketoimintasiirtoa ja siitä mahdollisesti johtuvia henkilöstövaikutuksia. Neuvottelut koskevat Millogin Lievestuoreen toimipaikan optroniikan valmistuksen ja kunnossapidon koko henkilöstöä sekä näitä tukevan logistiikan henkilöstö. Millogilla tai Senopilla ei ole työtehtävien suunnitellusta muuttamisesta huolimatta tarvetta työvoiman käytön määrälliseen vähentämiseen. Neuvottelut jatkuvat 3.helmikuuta 2023.

Harkinnassa olevasta liiketoimintasiirrosta on tarkoitus päättää muutosneuvotteluiden päätyttyä. Tämänhetkisen alustavan arvion mukaan harkinnassa olevan liiketoimintasiirron ja ensimmäisten henkilöstöön kohdistuvien toimenpiteiden täytäntöönpanoajankohta olisi 1. huhtikuuta 2023.

Lisätietoja toimialajohtaja Kimmo Myllyoja, Millog Oy, kimmo.myllyoja@millog.fi ja toimitusjohtaja Aki Korhonen, Senop Oy, aki.korhonen@senop.fi