VTP:n Virve-puhelimet varmistavat suuren ja vauhdikkaan tapahtuman järjestämisen turvallisesti

Autourheiluseura PR-Rasing ry valitsi Autoglym Ralliin turvallisen ja varman viestiyhteyden. Sen toimitti Virve Tuotteet ja Palvelut Oy

Millogin tytäryhtiö Virve Tuotteet ja Palvelut Oy eli tuttavallisemmin VTP on lanseerannut palvelun, jossa se vuokraa uudenaikaisia Virve-radiopuhelimia tapahtumiin ja tilanteisiin, joissa turvallinen viestintä on kriittisessä roolissa. Sadan Virve-puhelimen vuokraustoiminta helpottaa tapahtumien järjestämistä.

Virve eli viranomaisverkko ja toimiva kalusto ovat olleet tärkeässä roolissa muun muassa monen rallin onnistumisessa ja turvallisessa toteuttamisessa. Lapin MM-rallissa laitteet pääsivät tositoimiin, sillä kilpailu käytiin talvisissa ääriolosuhteissa. Virve-verkon avulla pelastustoimi, poliisi ja järjestäjät pystyivät viestimään samoissa puheryhmissä ja reagoimaan nopeasti yllättävien tilanteiden sattuessa.

– Rallissa on töissä paljon vapaaehtoisia ja laitteet olivat käytössä ihmisillä, jotka eivät arjessaan käytä Virve-puhelimia, joten jokaiseen puhelimeen on laitettava selkokieliset ohjeistukset ja puheryhmät. Onneksi laitteet toimivat moitteetta, rallin viestipäällikkö Matti Heikinoja täsmentää.

Laitteita, joihin voi luottaa

Kun tamperelainen autourheiluseura PR-Racing ry tarvitsi 40-vuotisjuhlaralliinsa turvallisen ja varman viestiyhteyden, sekin kääntyi Virve Tuotteiden ja Palvelujen puoleen. Ralliin vuokratut Virve-puhelimet takasivat, että viestijärjestelmän kuuluvuus ja kantavuus olivat riittäviä.

– Silloinkin, kun kaikki etenee täysin suunnitelmien mukaisesti, tarvitsemme hyvät yhteydet. Toimiva viestintä varmistaa sujuvat järjestelyt sekä tarvittaessa nopeat turva- ja pelastustoimet. Se ei ole vaihtoehto, että me järjestäjät emme saisi toisiimme yhteyttä, kertoo Autoglym Rallin reittiturva ja apulaiskilpailunjohtaja Jussi Koskinen PR-Racingistä.

– Virve-puhelimet olivat varmoja, ja pystyimme täysin luottamaan yhteyteen. Se oli ehdottoman tärkeää. On hyvin ongelmallista, jos viestinnän toimivuutta joutuu tapahtuman aikana miettimään.

Virve-verkolla Suomen paras kuuluvuus

Myös kansainvälisen rallikilpailun Lahti Historic Rallyn järjestäjät luottivat tapahtumaviestinnässä VTP:n nykyaikaisiin vuokrapuhelimiin.

– Virve-verkon kautta voi viestiä isolle joukolle nopeasti, joten se on loistava vaihtoehto nopeassa ja suorassa toiminnassa sekä erilaisiin johtamista ja käskyttämistä vaativiin tehtäviin, kertoo Lahti Historic Rallyn turvallisuusjohtaja Arto Heino.

Pitkän kokemuksensa ansiosta hän tuntee koko suomalaisen rallikentän ja autourheilutapahtumien järjestelyt.

– Virve-verkko on kuuluvuudeltaan Suomen paras. Virve on teknisesti luotettava ja laadukas, joten kaikki varmasti kuulevat, mitä puhutaan. VHF-radioilla verkon kantavuus ei riitä, Heino sanoo.

– VTP:n toiminnassa parasta oli yleinen laadukkuus. Ei ole vain yhtä asiaa, joka olisi toiminut erityisen mainiosti, vaan kaikki hoitui äärettömän hyvin. Esimerkiksi laitetilauksen tekeminen oli helppoa ja VTP:n yhteydenpito aktiivista.

Kehut saa myös VTP:n tilojen sijainti Tampereella, sillä kaupunki on keskeisellä paikalla monia tapahtumia ajatellen. Tarvittaessa vuokrapuhelimet totta kai toimitetaan asiakkaalle minne päin Suomea tahansa.