Palkka, henkilöstöedut, työterveyshuolto? – HR-osasto vastaa työnhakijaa askarruttaviin kysymyksiin

Millogilla on tarjolla monenlaisia uramahdollisuuksia ja työnhakijoita askarruttaa usein palkitsemiseen liittyvät asiat. Kysyimme henkilöstöjohtaja Marja Kuroselta ja henkilöstöasiantuntija Jenni Renvallilta, miten asiat toteutuvat Millogilla.

– Palkoissa meillä noudatetaan tietenkin työehtosopimusta, eli teknologiateollisuuden palkkausjärjestelmää ja töitä tehdään säännöllisellä kuukausipalkalla. Palkan lisäksi meillä on olemassa monia muita hyviä henkilöstöetuja ja palkitsemisjärjestelmiä, Jenni kertoo.

Mitä voi tienata palkan lisäksi?

Millogin koko henkilöstö on tulospalkkauksen piirissä, jolloin kerran vuodessa tilille tupsahtaa palkan lisäksi myös hyvästä työstä ansaittu tulospalkkio.

– Meillä on vaativat tavoitteet ja mittarit, mutta viimeisten vuosien ajan tulospalkkio on ylittänyt summaltaan kuukauden palkan. Siitä täytyy antaa jokaiselle milloglaiselle kiitosta, että ahkeralla työllä olemme saavuttaneet tavoitteet ja ansainneet tulospalkkiota, Marja sanoo.

Millogilla on liukuva työaika, mikä antaa joustoa arkeen. Suurin osa milloglaisista tekee päivävuoroa, mutta myös vuorotyö on jossain tehtävissä käytössä. Mahdolliset ylityöt tehdään vapaaehtoisuuteen perustuen ja niistä maksetaan asianmukaiset ylityökorvaukset.

­– Lisäansioita voi hankkia myös sotilaallisiin harjoituksiin osallistumalla. Muita lisäkorvauksia saa tietysti myös lisävastuiden myötä, joita voivat olla esimerkiksi tiiminvetäjänä toimiminen tai varusmiesten ja uusien työntekijöiden kouluttaminen, Marja sanoo.

Miten hyvinvointia tuetaan?

Millog tukee rahallisesti myös henkilöstön lounasruokailua, jolloin lounas on työntekijälle edullisempi. Jokaiselle Millogin toimipaikalle on järjestetty lounasruokailu. Palkan ja lounasedun lisäksi työntekijöiden henkinen ja fyysinen hyvinvointi ovat tärkeitä asioita. Niitä tuetaan monenlaisin eri keinoin, kuten laajalla työterveyshuollolla sekä liikunta- ja kulttuuriaktiviteetit mahdollistavalla e-passilla.

– Työterveyshuoltomme on todella kattava, sillä normaalien lääkärikäyntien lisäksi myös erikoislääkärikäynnit, tutkimukset, röntgen- ja magneettikuvaukset sekä tarvittaessa leikkauksetkin kuuluvat edun piiriin. Se on aika poikkeuksellista, Jenni sanoo.

– Lisäksi hyvinvointia tuetaan niin, että yksiköille annetaan vuosittainen budjetti, joka käytetään yksikön omien tapahtumien järjestämiseen, kuten pikkujouluihin ja yhteisiin harrastustapahtumiin. Myös työajalla työnantaja järjestää erilaisia hyvinvointitempauksia ja -valmennuksia. Meillä on ollut esimerkiksi UKK-kävelytestejä, Firstbeat-hyvinvointimittauksia ja Joni Jaakkolan hyvinvointivalmennuksia, Marja lisää.

Voiko Millogilla kehittyä?

Millogilla on yli tuhat työntekijää, joista lähes kaikki ovat vakituisessa työsuhteessa. Pitkät työsuhteet ja yrityksen historia ilman lomautuksia tai yt-neuvotteluja ovat henkilöstölle tietenkin mukavia juttuja.

– Millog on erittäin vakaa työnantaja. Aina jouluisin palkitsemme pitkän uran tehneitä, viidestä työvuodesta eteenpäin, Jenni kertoo.

Pitkät työurat tuovat mukanaan myös mahdollisuuden oman osaamisen kehittämiseen. Koulutuspäiviä Millogissa kertyy vuosittain noin 3000 eli keskimäärin 3 päivää työntekijää kohden. Myös omaehtoista opiskelua tuetaan Millogilla hyvin.

– Jos asentaja haluaa opiskella insinööriksi, hän voi saada vuodessa kymmenen palkallista vapaapäivää opiskelua varten yhteensä kolmen vuoden ajan, Marja kertoo esimerkkinä.

– Meillä on käytössä urapolkuohjelma koko henkilöstölle. Tavoitteena on sovittaa yhteen henkilön toiveet ja Millogin tarjoamat uramahdollisuudet. Näin isolla työnantajalla on lukuisia eri uravaihtoehtoja ja sisäiset siirrot tai esimerkiksi vaihto toiseen toimipaikkaan avaa paljon uusia mahdollisuuksia, Jenni lisää.