Kira Puustinen

Helikopteri vaihtui panssarivaunuun

Olen Kira Puustinen ja työskentelen Millogin Hattulan toimipaikassa raskaan kaluston komponenttiasentajana. Jo kouluaikoina huomasin, että olen kiinnostunut erityisesti teknisistä asioista. Opinto-ohjaajani kertoi minulle helikopteritekniikkaan suuntautuvasta lentokoneasentajakoulutuksesta, johon voi kouluttautua Suomessa vain Kouvolan seudun ammattiopistossa. Innostuin asiasta ja opiskelin kyseisen lentokoneasennuksen perustutkinnon.

Voimalla vai varoen

Heti valmistuttuani pääsin Patrialle Jämsän Halliin helikopteriasentajan hommiin määräaikaisella työsopimuksella. Myöhemmin hain Millogille raskaan kaluston komponenttiasentajan tehtävään. Siirryin konsernin sisällä Millogin puolelle lokakuussa 2017.

Raskaan kaluston komponenttiasentajan tehtävässä korjailen panssarivaunujen komponentteja. On ollut aika haastavaa opetella, kuinka paljon voimaa saa tai pitää käyttää, kun helikoptereiden kanssa piti olla todella varovainen. Olen totutellut siihen, että välillä osia joutuu hakkaamaan, sillä ne voivat olla tiukastikin kiinni. Varmistankin aina vanhemmilta jermuilta uudenlaisen komponentin ollessa kyseessä, miten minun kannattaa sen kanssa toimia.

Rohkene yrittää

Millogilla on helppo oppia uusia asioita, sillä täällä jaetaan tietoa eikä kukaan panttaa sitä itsellä. Työkaverit ovat auliita opastamaan ja neuvomaan. Meillä on käytössä hyvät uudet työkalut ja työkavereiden kanssa on hauskaa.

Työtehtävien ja samalla asuinpaikan muuttuessa olen huomannut, että kaikkeen voi sopeutua. Omalla esimerkilläni voin näyttää, että siististä helikopteriasentajan hommasta pystyy vaihtamaan raskaampiin asennushommiin − ei tarvita muuta kuin rohkeutta yrittää. Millogilla on avoimia työpaikkailmoituksia jatkuvasti nettisivuilla, joten sieltä voi löytää mielenkiintoisia vaihtoehtoja.